Innsamlingsrekord – fikk inn 450.000 på basaren på Rugsland

De er vant med å sette innsamlingsrekorder på Rugsland, men at resultatet skulle bli på det nivået hadde hverken Toril eller Arild Espegren våget å håpe på i forkant. Hele 450.000 kroner kom inn i løpet av lørdagens basar som samlet tett på 200 personer.

– Kassa er tom nå, det er derfor vi må ha ny basar, i tillegg ønsker vi å gi dere en veldig fin opplevelse her på basaren, sa Toril i sin velkomsthilsen.

Mange kom, og mange åpna lommeboka på vidt gap. I forbindelse med selve arrangementet kom det inn hele 197.000 kroner, gjennom salg av lodd og mat, også det en ny rekord. I tillegg kom det inn to enkeltgaver på henholdsvis 100.000 og 150.000 kroner.

Bedehuskanalen, representert ved Sven Gunvaldsen var til stede under arrangementet. Kanalen filmet under hele seansen, og vil sende innslaget i nærmeste fremtid, og da sammen med en basar til alle deres seere. Det vil med all sannsynlighet bringe inn ytterligere midler til skoledriften i Peru. Det var nevnte Gunvaldsen som avslørte at en anonym giver gjennom bedehuskanalen ville gi en gave på 150.000 kroner til prosjektet. Som om ikke det var nok gav bedehuskanalen selv, gjennom sitt barmhjertighetsfond 100.000 kroner, disse midlene var tenkt å skulle dekke ny oppvaskmaskin til det nye kjøkkenet.

Inntektene fra basaren gir et veldig godt bidrag til driften av skolen med 350 elever. Under fjorårets basar var fokuset å få bygd et flerbruksrom, med blant annet forsamlingsrom og kjøkken. Årets basarinntekter går til å fylle bygget med innhold, og spesielt kjøkkenet krever store investeringer. Toril har i lang tid ønsket seg en større oppvaskmaskin for å avhjelpe de ansatte på kjøkkenet.

– Alle de 350 elevene får mat hver dag, det medfører utrolige mengder oppvask. Frem til nå har de hatt kummerlige kår på kjøkkenet. En ny moderne oppvaskmaskin vil lette arbeidet veldig for dem. I tillegg vil en god oppvaskmaskin bidra til å hindre smitte, sier Toril.

Både Toril og Arild er naturlig nok utrolig takknemlige for givergleden.

– Det er vanvittig bra. Vi er utrolig takknemlige til Gud og mennesket. Det er et resultat langt over det vi kunne tørre håpe på. Uten Gud i dette kunne det ikke skjedd, sier Toril.