Gøran på kronprinsparets bakgårdfest: – En opplevelse for livet

KLAR FOR BAKGÅRDSFEST. Gøran Frigstad på vei inn til kronprinsparets fest på Slottet. (Foto: Privat)

Kronprinsparet fylte i år begge to 50 år. Det feiret de med stor bakgårdsfest på Slottet på bryllupsdagen sist fredag. Blant de 376 gjestene var familie, venner, artister, regjeringsmedlemmer, stortingspresident, statsminister, NATOs generalsekretær – og Gøran Frigstad.

Gøran var blant et knippe utvalgte gjester som kronprinsparet har møtt gjennom sine mange reiser rundt i landet de seneste årene.

Gøran traff kronprins Haakon Magnus, på Møglestu videregående skole i 2013, under World Dignity Day. Gøran var da elevrådsleder, og hadde gleden av å treffe kronprinsen under en lunsj.

– Det var et trivelig møte. Praten gikk naturlig og greit og han tok seg god tid til å prate, minnes Gøran.

Fullt så mye tid fikk de ikke sammen under fredagens fest. Gøran fikk hilst på både kronprinsen og kronprinsessen, men det var ikke så mye tid til småprat med de kongelige når alle gjestene skulle effektivt inn i Slottets bakgård.

– Jeg ble sittende på samme bord som blant annet prins Sverre Magnus og Marit Tjessem, mor til kronprinsessen. Jeg var nok «det sorte får» på det bordet, de fleste rundt bordet var godt vant med å besøke Slottet.

– Det ble litt tid til mingling og prating både ved begynnelsen og slutten av festen. Jeg fikk hilst på mange trivelige folk, som kjente artister og politikere, sier Gøran.

– Festen var folkelig, men det var like fullt veldig stas, og ærefullt å bli invitert. Det er absolutt en «Once in a Lifetime» opplevelse, legger han til.