Glitter og godord på Idrettshuset

DOBBELTVINNERE. Christina Stray Imenes og Tallal Tareg Mohamed med statuettene som viser at de er både toppscorere og årets spillere på henholdsvis senior damelaget og gutter 19 denne sesongen.

Festdekka bord, festkledde fotballspillere, god mat og utmerkelser til verdige vinnere og ildsjeler var ingrediensene da fotballgruppa i Birkenes IL avholdt bankett for junior- og seniorlagene fredag kveld.

Den årlige banketten er blitt en populær avslutning på fotballsesongen for spillere, trenere og ledere. Men det blir ingen bankett uten at noen sørger for mat og drikke, oppdekking og pynt. Derfor måtte Hege Eikenes og Siv Tobiassen pent finne seg i å stå «skolerett» foran festlyden og motta blomster og stående applaus, før en eneste pris ble delt ut.

TOPPSCORERE OG ÅRETS SPILLERE. Theodor Hovland (lengst t.v.) og Elias Espegren er henholdsvis toppscorer og årets spiller for gutter 16 i år. Eivind Flaa (lengst t.h.) og Håkon Suggelia bærer de samme titlene på senior herrelaget. Sistnevnte med årets spiller-pokalen for hele 5. divisjon i sin venstre hånd.

Så gjøv de respektive lagenes trenere løs på utdelingen av utmerkelsene til årets spiller, årets toppscorer og den høythengende Fair Play-prisen til gutter 16, gutter 19 og seniorlagene for damer og herrer.

FAIR PLAY-VINNERNE. For å bli kåra til årets Fair Play-spiller må du vise eksemplarisk oppførsel både på og utenfor banen og være en god lagspiller, i tillegg til å yte ditt beste på trening og i kamp. Det har Henrik Aas-Hansen (G16), Jakob Grødum (G19), Michael Crowe (senior herrer) og Hannah Semine Aronsen (senior damer) gjort.

Tallal Tareg Mohamed og Christina Stray Imenes har vært så gode i år at de vant både toppscorer- og årets spiller-tittelen på henholdsvis gutter 19 og senior damelaget. Tallal scora 24 mål for juniorlaget, og ble utover høsten en viktig spiller også for senior herrelaget, som ble serie- og kretsmestere i 5. divisjon. Med sine 27 mål på 20 seriekamper ble Christina ikke bare toppscorer i Birkenes IL, hun havna også på 4. plass på Fædrelandsvennens kåring av årets toppscorere på Agder, uansett kjønn. Som om ikke dét var nok; den notoriske goalgetteren har spilt samtlige kamper for BILs damelag siden laget ble reetablert for noen år siden, og har scora 103 mål på de 75 kampene, et snitt på imponerende 1,4 mål per kamp!

Håkon Suggelia har også hatt en god sesong, nærmere bestemt på midtbanen til herrelaget som er klart for 4. divisjon neste sesong. For dét ble han tildelt Fævennens årets spiller-pokal i 5. divisjon i tillegg til at han ble kåra til årets spiller på herrelaget.


ÅRETS ILDSJEL. Trond Endresen synes nok han har fått sin dose oppmerksomhet denne høsten, men måtte finne seg i å motta en ekstra heder og hyllest for sin innsats for birkenesfotballen generelt og jente- og damefotballen spesielt. Det vanka både drakt og blomster fra fotballstyreleder Kjetil Aamlid, som forøvrig leda banketten på upåklagelig vis.

Ingen fotballkamper uten dommere, og klubbdommerne fikk også sin velfortjente oppmerksomhet under banketten på Idrettshuset. Det gjorde også Trond Endresen, som nå går over i rollen som trenerveileder i klubben etter å ha vært trener og leder for birkeneslag i ulike aldersklasser gjennom 28 år.

DOMMERNE. De gjør en uvurderlig jobb for klubben og ble takka for innsatsen med blomster og applaus. Fra venstre: Rune Byremo (f.v.). Geir Røstad, Carina Mollestad Hoddevik, Kine Beisland Holm og Zxhim Hysemi.