– Fem ledige omsorgsboliger

Det kommer fram i et svar fra kommunedirektøren knytta til de folkevalgtes arbeid med neste års budsjett og økonomi- og handlingsplanen for perioden 2024 til 2027.

Senterpartiet hadde følgende spørsmål:

– Er det per dato ventetider på plass i omsorgsboliger, sykehjemsplasser, korttidsplasser eller andre kommunale boliger? Og hvor mange boliger i kommunalt eie står ledige per dags dato?

Kommunedirektørens svar 23. november:

– Det er fem ledige omsorgsboliger (hvorav to er på Speiderjordet) og 7 ledige korttidsplasser på sykehjemmet per nå. Vi har tre korttidshybler i tilknytning til omsorgsboligene, der er det fullt nå. Disse ses i sammenheng med korttidsplassene på sykehjemmet.

– Dette er et øyeblikksbilde og det kan endres raskt. Sist uke var det 1 og 2 ledige korttidsplasser på sykehjemmet noen dager. Men stort sett har det vært ledige plasser hele høsten og flere uker har vi hatt flere døgn med pasienter fra andre kommuner. Vi opplever ikke press på disse nivåene i innsatstrappa. Vi tar f.eks. alltid imot utskrivningsklare pasienter fra sykehuset. Det er ikke ventetid for disse boligene/botilbudene.

– Når det gjelder kommunale utleieboliger er det én ledig bolig. Det benyttes ikke ventetid da behovet endrer seg og det er viktig å få rett søker inn i rett bolig. Men disse boligene er det press på, også pga flyktningsituasjonen og press i det private leiemarkedet i kommunen. Dette henger sammen.

Nytt årsbudsjett og økonomi- og handlingsplanen skal vedtas på kommunestyrets møte torsdag i denne uka.