– En fantastisk konsert med musikere fra Kristiansand Symfoniorkester

(Foto: Wenche Flaa Eieland)

Det var rett og slett en fantastisk konsert i Valstrand kulturarena tirsdag kveld med 24 musikere fra Kristiansand Symfoniorkester.

60 lydhøre publikummere fikk høre verker fra kjente komponister som Edvard Grieg, Carl Nielsen, Sergei Rachmaninoff med flere. Å oppleve så fin musikk og se slik innlevelse fra profesjonelle musikere er ikke hverdagskost på Birkeland. Jeg kan virkelig anbefale Birkenesinger å ta turen til Kilden for å oppleve konserter og forestillinger!

Sinfoniettaen besto av profesjonelle musikere fra 11 ulike land. En av dem bor på Birkeland. Det er Erik Zeppezauer, opprinnelig fra Sverige. Han har bodd på Birkeland, nærmere bestemt på Mollestad, på Nessetoppen siden 2010 og trives kjempegodt. Han spiller kontrabass og pendler til Kristiansand hver dag. Han har vært profesjonell musiker i mange år og spilt i flere orkestre, blant annet mye i Tyskland. Han bodde tidligere i Oslo og spilte da i Oslo symfoniorkester.

En annen av musikerne, har også vært mye på Birkeland og har onkler, fettere og kusiner her. Det er Kjell Åge Stoveland som spilte bratsj.

Symfoniorkesteret har sammen med Kilden og Agder fylkeskommune et prosjekt som heter Kilden ut i Agder. Det er 3. gang at Kilden gjester Birkeland. Tidligere har de besøkt bygda med teaterstykket «Eg er vinden» av Jon Fosse og med barneteaterforestillingen «Sheherezade».

Vi tar gjerne imot besøk igjen!

 

Wenche Flaa Eieland

Kulturleder

 

_______________

Brukerskapt