De misbrukte sjansers kamp

HADDE IKKE DAGEN. BILs toppscorer Christina Stray Imenes jobba og sleit og skaffa seg den ene store sjansen etter den andre, men ballen ville ikke i nettet mot Våg. Her skyter hun utenfor fra 8-9 meter etter å ha blitt frispilt tidlig kampen.

Birkenes-damene hadde banespillet og mer enn nok av sjanser til å tukte Våg, men lot serietreeren rane med seg alle tre poengene.

Med unntak av et par forsøk fra distanse rett på keeper skapte ikke gjestene fra Vågsbygda mye de første 45 minuttene i Birkenesparken torsdag kveld. Derimot vant de det meste av dueller. Birkenesingene var tafatte i duellspillet, men skapte det som var av målsjanser, de fleste med Christina Stray Imenes i hovedrollen. Men storscoreren hadde ikke dagen, og skuddene gikk enten rett på keeper eller utenfor.

Etter pause skrudde hjemmelaget på duellknappen og tok dermed kontroll over banespillet, samtidig som de fortsatte å produsere målsjanser. Våg var på sin side skumle på kontringer, og snaue kvarteret ut i omgangen hadde Kine Andersen plutselig fri bane mot BIL-målet, men avslutningen gikk like utenfor. Få minutter seinere får Andersen en ny mulighet alene med BIL-keeperen. Denne gangen treffer Våg-spissen bedre og sender gjestene i ledelsen. Den varer i temmelig nøyaktig fire minutter. Da mottar Elice Kræmer en crosser fra Mariléna Bylund, ser keeper står langt ute og prikker inn utligningen rett under tverrliggeren fra 20 meters hold. Nye fire minutter er spilt når Våg får frispark rett utenfor BILs 16-meter. Irene Kjetland tar fart og sender ballen i nota via BIL-keeperen og stanga. Like etter er Våg farlig frampå igjen, men BIL-keeperen er årvåkent ute og avverger. På tampen av kampen dribler først Christina Stray Imenes deretter Johanna Fedeler seg gjennom så å si hele Våg-forsvaret bare for å se avslutningene gå rett på keeper og like over. Dermed ender det 1-2, og Våg-damene kan slippe jubelen løs, mens BIL-damene går slukøra av banen. Trøsten får være at de allerede onsdag får sjansen til å reise kjerringa, når tabelljumbo Øyestad/Arendal 2 står på motsatt banehalvdel på Multicom Arena på Nedenes.