Elias (15) hjem fra KM i langrenn med dobbelt gull

GODT TEKNISK LØP. Her ser vi Elias Gumpen Engesland i klassiske skyv, med en godt fremoverlent overkropp. (Arkivfoto: Birkenes ILs langrennsgruppe)

I kretsmesterskapet i langrenn på Tjørholm i Sirdal i helga ble Elias Gumpen Engesland det store navnet da han tok hjem seieren både i klassisk langrenn på lørdag, og på sprinten søndag. Det var flere gode prestasjoner og medaljer hjem fra de fem utøverne, som deltok fra Birkenes Ils langrennsgruppe.

Lørdag ble det gått klassiske langrenn i løypene på skianlegget i Sirdal, der bygda hadde alle fem representantene med.

I Gutter 15 klassen var Elias Gumpen Engesland nok en gang suveren og tok gullet. I mål var han 35 sekunder foran sølvvinneren fra Gjesdal, Martin Håland. Bronsevinner Brage Bjorvand fra Oddesjaa måtte se seg slått med hele 1.09 minutter.

Resultatene viser hvor sterkt Gumpen Engesland står i sin klasse på Sørlandet.

Broren Johannes tok en flott sølvmedalje i Menn 17 årsklassen. I Kvinner 18 klassen deltok Nora Fauske Heia som eneste deltager og fikk med seg gullet hjem til Birkenes. Othelie Håbesland Holm tok 4. plassen i Jenter 16 klassen.

På sprinten søndag var det tre løpere med fra Birkenes. Her skulle det bli svært tett om gullet i Gutter 15 klassen. Lørdagens suverene Elias Gumpen Engesland fikk kamp helt til målstreken av Martin Håland fra Gjesdal. Målfoto måtte til for å skille vinnerne. Gumpen Engesland vant med fattige tidel, og tok dermed helgens andre gull for BIL.

Broren Johannes var uheldig å falle under finalen i Menn 17 klassen, men kom seg på beina igjen og fikk en sterk bronsemedalje, kun to sekunder bak vinneren. Her deltok også skiskytteren fra Birkenes, Johan Smeland, og fikk en fin fjerdeplass.

Mentor og trener i langrennsgruppa Ingvild Engesland, fortalte om et flott arrangement i Sirdal, der løperne koste seg under helgens mesterskap. Hun var også godt fornøyd med samtlige utøvere fra klubben.