Benjamin Nyhaven (20) hjem med to gull for landslaget og Norge etter imponerende skyting Uppsala

TRE MEDALJER. Benjamin Nyhaven skyter nå på det norske ungdomslandslaget, og imponerte med to gullmedaljer og en sølvmedalje i nasjonskampen mot Sverige og Danmark. (Foto: Privat)

Birkenes hadde i helgen to sterke representanter som skjøt på landslaget, i nasjonskampen mot Sverige og Danmark. Det endte med mange medaljer og store prestasjoner fra Benjamin Nyhaven som representerte ungdomslandslandslaget og Tor Arnfinn Homme hos seniorene.

Benjamin Nyhaven som har flyttet til Sirekilen for ikke lenge siden, markerte seg virkelig stort rett nord for Stockholm. Han kom hjem til bygda natt til søndag etter banketten, med utrolige to gull og et sølv i bagasjen.

Ikke nok med det, forrige helg vant den unge skytteren Norgescupen for året, i klasse 4, og dro med seg en god porsjon selvtillit rett på landslaget.

– Det har vært en vanvittig uke forteller 20-åringen fra Sirekilen når vi snakker med han. Jeg er stolt over å være beste skytter på bane igjennom sesongen i min klasse, men denne helgen tok kaka.

– Fredag hadde vi tre nordmenn på pallen, der jeg til slutt vant baneskytingen, etter en spennende finaleskyting, der jeg lå som nummer tre før de siste ti skuddene. Etter finalen klatret jeg helt til topps, der jeg sto sammen med Caroline Finnestad Lund, som ble nummer to og Hedda Tveit som tok bronsen. Det må jeg si var et stolt øyeblikk i min skytterkarriere.

– Samtidig som jeg vant det det gullet ble også Norge kåret som beste nasjon i ungdomsklassen, og dermed ble det dobbelt gull på meg, forteller Benjamin oss på telefon.

I tillegg tok Benjamin med seg sølv på lagskyting i felt. Dermed ble det en vellykket bankett lørdag.


TO MEDALJEVINNERE FRA BIRKENES. Benjamin Nyhaven med sine to gull og en sølv, sammen med seniorskytter Tor Arnfinn Homme som tok sølv og bronse i nasjonskampen. (Foto: Privat)

– Man kan trygt si at jeg koste meg på banketten etterpå. Det var også veldig trivelig å møte de beste skytterne fra Danmark og Sverige, og i sosialt lag på kvelden. En uke jeg vil huske lenge.

Tor Arnfinn Homme er man mer kjent med i bygda som skytter. Han kom også hjem med edelt metall i kofferten, med det norske flagget på brystet

– Jeg er godt fornøyd med helgen sammen med landslaget, selv om prestasjonene var noe variert. Men det holdt til sølv i felthurtig og en bronse på feltskytingen, så det er lite å klage over. Det har vært utrolig flott å være på tur for Norge, og sammen med Benjamin. Han har virkelig prestert denne helgen og må roses høyt for prestasjonene.

Forrige helg da Benjamin vant Norgescupen i klasse 4, tok Tor Arnfinn en sterk 5.plass i eliteklassen, klasse 5.

Bygda har virkelig mange skyttere i flere aldre som presterer på et godt nasjonalt nivå, nå også internasjonalt. Det er imponerende.