Barnekunst og aktiviteter på Speiderhuset

MALERIER. Over 100 malerier ble stilt ut på barnekunstutstillinga med tema «Vi tar vare på hverandre og vår verden».

Lørdag var det et yrende liv i og utenfor Speiderhuset, da Birkenes menighet og Læringssenteret sammen med Birkenes speidergruppe inviterte til stor kunstutstilling og integreringsfest.

De nærmere 200 fremmøtte kunne oppleve stor barnekunstutstilling, eller høre musikalske innslag fra Soul Children og Birkeland Musikkorps.

FOLKSOMT. Det var folksomt foran Speiderhuset når Birkenes menighet og Læringssenteret sammen med Birkenes speidergruppe inviterte til barnekunstutstilling (Foto: May Olaug Horverak)

Det var også muligheter for å selv prøve seg som kunstner med pensel og farger eller utfolde seg i speideraktiviteter som kasteline og ringspill eller lage seg et pinnebrød over leirbålet.

PINNEBRØD. Hans Matti Rikala-Rugsland er bålsjef, og har sørget for at mange fikk lage pinnebrød rundt leirbålet. Mor Ruth-Helena, forteller at nesten 4 kilo mel har godt med til deigen.

I løpet av noen workshopdager i voksenopplæringens lokaler, før sommeren ble det produsert mer enn 100 kunstverk. Det er også blitt laget mange flotte kort, i tillegg har elever fra voksenopplæringen laget flagg fra sine respektive hjemland.

– Temaet for integreringstiltaket har vært: «Vi tar vare på hverandre og vår verden», i tillegg en utstilling fra voksenopplæringen med tema: «Mitt hjemland», sier May Olaug Horverak, rektor ved voksenopplæringen, som er prosjektleder tiltaket.

KOMMENDE KUNSTNERE. Mange fikk prøve sine kreative evner.

Det ble i fjor gitt 129 000 kroner i integreringsmidler fra Agder fylkeskommune. Kunstutstillingen og tirsdagsmiddagene i Frikirka er blant prosjektene disse midlene har gått til. At disse samlingene har fungert som integreringstiltak, er blant annet Speideren ett eksempel på. De har nylig fått fem nye medlemmer fra Ukraina.

– Det har vært bra for integreringen. Vi har jobbet sammen for dette, og fått aktiviteter på tvers av foreningene og skapt et positivt fellesskap, sier Horverak.

Voksenopplæringen var med både på å arrangere begivenheten, og var også ansvarlige for serveringen.

– Vi har 80-90 elever ved Voksenopplæringa nå. Det kommer stadig nye, i all hovedsak ukrainere, forteller Horverak.