Åpner kaféen i påska

ÅPNER KAFÉEN. I påska åpner Ruth Kylland Martinsen og Jørn Martinsen dørene til en nye sesong med kafédrift på Tjamsland Gård Kafé. (Foto: Bjørn Harry Schønhaug)

Påskeaften åpner kaféen i det gamle skolehuset på Tjamsland. Da vil de holde åpent hver lørdag og søndag ut september.

Det blir et todelt tilbud. Lørdag er det basert på lunsjmeny, mens søndagen vil det bli servert en tre retters middag.

– På søndagene vil vi gjerne ha bordbestilling, sier kafévert Jørn Martinsen, som er ansvarlig for matlagingen på kaféen.

Jørn vil gjerne trekke frem at menyen i all hovedsak er basert på ingredienser fra gården, i tillegg har de noen innslag fra de andre lokale medlemmene i «Sørlandets bakhage».

Før helgen var Jørn sammen med kjøkkensjefen på Boen Gård innom Ragnvald Zwilgmeyer og hans pølsemakeri på Sandøya. Her lagde de egne spekepølser til bruk både på kafeens ost- og spekefat, og til bruk på Boen Gård. Disse pølsene er lagd med både kjøtt og ost fra Tjamsland.

– Vi lagde samme typen spekepølser i fjor, og fikk veldig mye skryt for dem, sier Jørn.

Jørn forteller at fjorårets kafédrift inneholdt en bratt læringskurve, men at mange biter falt på plass underveis. Både stedet, roen og maten vil forhåpentligvis lokke mange hit, sier han. For mer informasjon, se Tjamsland Gård Kafé på Facebook.