Flott førjulsgave – 31 takknemlige fikk klippet seg gratis hos Birkeland Hårstudio

Det var god stemning i salongen hos Elisabeth Jansen og Anita Tjøntveit Sivertsen på Birkeland Hårstudio søndag. Da inviterte frisørene til «åpen dag», der mange kunder fikk stelt seg på håret gratis. Silje Ottersland Østbøll var en av de som var strålende fornøyd med å bli stelt godt med i frisørstolen.

I dag der mye er blitt svært dyrt, er det ikke alle som kan ta seg råd til alt. Det å gå til frisøren kan fort bli prioritert bort, da andre viktige ting må ordnes i en allerede stram økonomi for mange.

Har man i tillegg utfordringer med helsa og sitter mye hjemme, så kan bare det å gå til frisøren være en kamp i seg selv.

I fjor møtte det opp 19 personer med ulike utfordringer. I år kom antall besøkende opp i 31. Alle møtte de hyggelige frisører på jobb.

DYKTIGE FRISØRER PÅ DUGNAD. Disse fire kvinnene gjorde dagen perfekt for 31 besøkende i salongen. Fra venstre; Ruth Helena Rikala, Elisabeth Jansen, Anita Tjøntveit Sivertsen og Berit Helga Gudmundson

I tillegg til Jansen og Tjøntveit Sivertsen var det to tidligere frisører som var med og jobba dugnad denne søndagen. Ruth Helena Rikala som tidligere hadde jobbet der i 15 år, og Berit Helga Gudmundson som kom helt fra Byglandsfjord, gjorde dagen perfekt for alle kundene.

Alle som kom denne søndagen, ble tatt godt imot av de fantastisk imøtekommende damene. BA merket fort den lette og hyggelige stemningen i lokalene, da vi var innom for en prat.

Salongen hadde fått med seg mange sponsorer fra bygda, slik at kundene skulle få en minnerik dag.

Marikken, Skinpoint, Birkeland Hudpleie, Karoline Eide Agerbos Blomdesign, Pizzabakeren, Kiwi, Coop Extra, Storkiosken, Blomsterparken, Birkenes Sparebank og Uldal AS, var med å sponse dagen.

I tillegg sponset Birkeland Bakeri med bagetter og skoleboller. Mor til Elisabeth Jansen, Gunn Ebba Raen, hadde også bakt sjokoladekake, og kom med både kaffe og pepperkaker.

Dessuten fikk alle som var innom med seg en toalettveske med seg hjem, med ulike produkter fra Birkeland Hårstudio.

STORKOSTE SEG I FRISØRSTOLEN. Silje Ottersland Østbøll satt stor pris på å få stelt seg på håret av Elisabeth Jansen ved Birkeland Hårstudio. Hun fikk vask, klipp og styling denne dagen.

En av de som var innom for å fikse seg på håret var Silje Ottersland Østbøll. 30-åringen kunne ikke få fullrost salongen nok.

– Dette er et kjempeflott tilbud og så er de så flinke med oss som mennesker. Elisabeth kjenner jeg fra før og jeg er alltid trygg på at hun gjør en strålende jobb. Jeg hadde ikke gått til frisøren siden august i fjor, så man jo si det var på tide, sier hun og ler.

Hun forteller at det er økonomisk tøft å få endene til å møtes.

– Jeg er ung, ufør og har for ikke lenge siden kjøpt meg et eget sted å bo i Nordåsen Terrasse. Med alle utgiftene og så dyrt som ting er i dag, så er det ikke enkelt å greie seg på en så liten inntekt. Jeg er heldig for jeg har en svært snill stefar i Stein Østbøll, som hjelper meg når det kniper på det verste. Jeg går som oftest i minus hver måned.

SILJE OTTERSLAND ØSTBØLL. – Dette er et kjempeflott tilbud, og så er de så flinke med oss som mennesker.

Mange av de som besøkte hårstudioet denne søndagen har ulike utfordringer. Dette gjelder også Silje, uten at vi går i dybden på det.

– Jeg har mine utfordringer, men får også god støtte. Jeg bor sammen med mine fire dyr. En hund, to katter og en leopardgekko er med på å gjøre hverdagen bedre, og er ren terapi for meg. Det er dyra som får meg til å stå opp om morgenen, forteller Silje.

Vi treffer også Monica på 41 år da vi er innom. Hun vil ikke bli avbildet.

– Det er så utrolig deilig og godt å få stelt seg på håret, kan hun fortelle.

– Det er så fin en ting det Elisabeth og Anita har fått til her. Jeg hadde nok ikke hatt råd til og heller ikke prioritert å stelle meg på håret, om det ikke var for dette tilbudet.

– Jeg har 14.000 kroner å leve for i måneden. Det skal dekke husleie, strøm og andre utgifter, og det er ikke mye igjen når alt er betalt. Det er mange år siden jeg har gått til frisøren, så dette var helt fantastisk å være med på, forteller Monica.

Vi ser nærmest gleden og takknemligheten i ansiktet hos 41-åringen.

FINT TILBUD. Innehaver Elisabeth og Anita står bak dette utrolig flotte tilbudet til de som trenger litt ekstra. Å stelle seg på håret er ingen selvfølge for alle.

Det er liten tvil om at dette betyr mye for hver enkelt av de som var innom denne dagen. En stor takknemmelighet, kan frisørene berette om.

– For oss har det nok en gang vært en svært givende dag, på alle måter. Vi er svært takknemlige for å kunne være med å bidra for at noen kan få et slikt tilbud, forteller Elisabeth og Anita.

– Vi merker det også på kundene våre i dag, at det er noe som settes pris på. For noen er det en barriere bare å komme seg ut av huset, og derfor er det imponerende at det kom så mange i dag.

– Vi har hatt mange gode samtaler mens de har sittet i stolene og ledd mye, så trivselen har vært stor for alle. Dette er veldig fint på mange måter.

– Til slutt må vi på huset her få takke alle de personene og firmaene i bygda, som har støttet opp om denne dagen. Gleden ved å gi før jul har vært stor, og det å gi noe til de som virkelig trenger det, er rørende for oss, avslutter ildsjelene på Birkeland Hårstudio.