INNFLYTTA. Merete Holtan fra Arna: – Det var arbeidslivet som ble inngangsporten til vennskap

 

MERETE HOLTAN

Bor sammen med barna Ingeborg (15), Brynjar (12) og Astrid (10)

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

Jeg flyttet hit i 2009, og jeg bor i Skaftåsen.

Hva jobber eller driver du med her?

Jobber for tiden som enhetsleder for teknisk forvaltning i Birkenes kommune.

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Jeg bodde i Indre Arna under oppveksten min. Men som student har jeg bodd både i Bergen og i Trondheim. Jeg studerte først markedsføring på BI i tre år og senere to år med litteratur og språk.

Arbeidslivet mitt startet i Sparebanken Vest som rådgiver og etter det var jeg innom to lokalaviser i henholdsvis Arna og på Sotra.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Det å bli kjent med folk i Birkenes har vært ganske vanskelig for å være ærlig! Det tok sikkert fem år før jeg følte jeg kjente noen. Det var arbeidslivet som ble inngangsporten til vennskap for meg! Og så var jeg heldig som kjente et par stykker fra før, og det var veldig verdifullt.

Når jeg tenker gjennom det viser det seg paradoksalt nok at det er en overvekt av andre innflyttere blant mine venner.

Når det gjelder kultur og væremåte er den veldig annerledes her i forhold til den vestlandske. De første årene var jeg redd for å skille meg ut og være annerledes, men nå tenker jeg at sørlendingene bare får godta en vestlending som den er!

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Jeg er ikke med i noen lokale foreninger, men jeg var med i styret i fotballgruppen før. Nå er jeg frivillig i Kirkens Bymisjon i Kristiansand og jobber med noe som heter Interaktiv som er en møteplass for flyktninger.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

Jeg setter stor pris på nærheten til naturen her i Birkenes! Det er mange fine turer rett utenfor stuedøra. Og så er det en flott og trygg plass for barn å vokse opp.

Noe du savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Jeg savner fjellene på Vestlandet! Det er noe eget å gå på tur og komme seg opp i høyden. Og så savner jeg storfamilien min i Bergen. Jeg tror ikke jeg kunne ønske så mye annerledes her, for jeg liker at det er ei bygd. Byen kan jeg heller reise inn til om jeg ønsker det! Men det er fint å ha i bakhodet at det kan bety mye for en nyinnflyttet å bli invitert på en kaffekopp.

Har du annen familie her i området?

Jeg har ingen annen familie her på Sørlandet. Men jeg har en sambygding her fra Arna som blir litt som familie for meg! Jeg har også gode venner, kollegaer og bekjente i bygda nå.