– Er ikke heilt fornøyd med valget for FrP

 

Det blir jo mye valg i Tenkesmia denne ganga. Er ikke heilt fornøyd med valget for FrP i Birkenes. Kanskje vi har vært for lite synlige på Facebook og vi kunne ønsket flere unge medlemmer på lista. Så det skal vi arbeide med fram til neste kommunevalg om fire år.

Men noe som jeg personlig er svært fornøyd med, er alle «slengerne» jeg fikk i valget fra andre partier. Bare Gyro hadde flere «slengere» enn meg. En stemme mere enn meg. Så takk til alle som skrev navnet mitt opp på lista.

Må bare innrømme det at Høyre har vært flinke i valgkampen, og jeg vil gratulere Høyre med valget. De har stått på og ble belønnet med et godt valg.

Jeg er stolt over å tilhøre et populistisk parti. Problemet med et populistisk parti som FrP i Birkenes, er at vi har fått et populistisk parti til venstre for oss. Det er Høyre, eller Bygdelista som jeg kaller det, hvor tre av seks i kommunestyret kommer fra Senterpartiet eller KrF.

Selvfølgelig så er jeg litt skuffet over at Høyre valgte KrF og INP istedenfor oss i FrP. Men jeg anklager ikke Høyre for at de brøt avtalen. De er heilt uskyldige. Det er kun min feil. Jeg har vært en nauden tosk som trodde på Høyre. Jeg vil sammenligne med et ektepar som har vært gift lenge og i de siste 16 årene har mannen vært konstant utro. Hver gang så lover han bot og bedring. Kvinnen burde forstå at det er ingen hensikt å stole på mannen. Sånn føles det.

Det som er synd, er at hvis Høyre mener det de sa, at de ville få ei forandring så burde de samarbeid med FrP. Jeg er redd for at det ikke kommer til å skje noe særlig i neste periode, når det gjelder reduksjon i eiendomsskatt, sentrumsplanen og åpning av den tomme avdelingen på sykeheimen. Selvfølgelig så kommer vi til å stemme for det vi er for, uansett å hvem som kommer med forslaget.

Før valget utrykte KrF seg krystallklart at de ønsket å samarbeide med alle partiene. Vi skjønte etter hvert at planene var endret lenge før valgresultatet var heilt klart.

Jeg syns det er rart, men vi må ha respekt for at KrF ikke syns vi i Frp er fine nok eller gode nok. Om det er politikerne eller velgerne som ikke er gode nok har de ikke uttalt seg om. Det overrasket meg, for det er vel ikke noen parti som ligger nærmere i verdispørsmål enn KrF og FrP.

Når det gjelder TV-aksjonen, som var en av grunnen for at de ikke kan samarbeide med oss, så er det ikke mange år siden at KrF stemte mot å gi til TV-aksjonen.

Når det gjelder innvandring vet vi jo at KrF ønsker høy innvandring, mens vi i FrP ikke ønsker Svenske tilstander når det gjelder innvandring i vårt kjære land. Det som jeg synes er rart, er at det aldri er farlig å snakke i sammen.

Men i ettertid så er jeg glad for at det gikk som det gikk, for da får vi ei mye friere stilling i kommunestyret. Slipper felles gruppemøte og kan kjøre på med FrP politikk uten kompromisser.

Etter at vi ikke ble med å forhandle, så ringte jeg til Ordfører Gyro. Rett etterpå ringte Linda Hye fra AP og ønsket oss velkommen til samtale. Det er vel derfor jeg fortsetter i politikken når en blir vist sånn raushet fra politiske motstandere. Jeg ble helt rørt av sånn oppførsel og vil takke i all offentlighet.

Jeg har sett på statistikk over kommunevalgene fra etter krigen til i år. FrP har gjort det femte beste valget noensinne, og det femte dårligste valget noensinne. Rekorden var i 2007 med 12,2 prosent, og i år 9,7 prosent. Høyre har også gjort det femte beste valget noensinne med 27,1 prosent. Men langt igjen til 38,6 prosent, som er rekord. Med sine 15,0 prosent har KrF gjort sitt 14. beste valg noensinne og de har vært mindre fire ganger. Senterpartiet har aldri gjort et så godt valg som i 2019 med 33,3 prosent. Så 21,6 prosent i år er midt på treet. Senterpartiet må helt tilbake til 1995 for å ha gjort et bedre valg enn i år, hvis en ser bort fra kjempevalget i 2019.

Jeg kan til ei opplysning si at vi har hatt gruppemøte hvor vi har feiret valget med blautkake. Livet er for kort til at en kan henge med hode.

 

Odd Gunnar Tveit

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.