– Med dagsturhytta på Herefoss blir innbyggerne delt inn i et A-lag og et B-lag

(Fotoillustrasjon: Birkenes kommune/Feste Sør AS)

Det har gått lang tid siden temaet om plassering av ei dagsturhytte innenfor grensene til Birkenes kommune ble publisert i Birkenesavisa. Ønsker om plassering har nok vært mange blant innbyggerne. Særlig hos innbyggere uten egen bil har nødvendigheten av å ha kort avstand til naturopplevelser vært avgjørende.

Jeg har tidligere kommet med flere forslag til plassering av dagsturhytta i naturskjønne omgivelser med kort gangavstand fra Birkeland sentrum, nettopp for å komme alle behov i møte.

Av ukjente årsaker har disse forslagene ikke blitt tatt seriøst blant politikerne og i kommunens administrasjon.

Det har nå blitt kjent at Birkenes kommune skal stå som eier av dagsturhytta. Birkenes kommune kan ikke være bekjent av å gjøre forskjell på folk.

Med vedtaket om plassering av dagsturhytta på Herefoss blir innbyggerne delt inn i et A-lag og et B-lag. Til A-laget hører personer med egen bil til disposisjon; de kommer lett til alle turområder. B-laget består av alle som ikke har egen bil; de har bare mulighet til kortere turer i gangavstand.

I helgene er det ikke bussforbindelse mellom Birkeland og Herefoss. Det er langt å gå langs en sterkt trafikkert landevei, som ikke er tilrettelagt for gående.

Da må jeg spørre de kloke hodene som styrer i Birkenes kommune: Vil dere komme med et tilbud om busstransport, så ingen skal bli holdt utenfor?

Det nærmer seg kommunevalg høsten 2023. Det sies at politikerne er folkevalgt og at de skal representere folkets vilje. Men det er glemt når de kommer i maktposisjon i kommunestyrer og på Stortinget.

Folkehelse er et kjent begrep. At alle tar ansvar for sin egen helse ved å være i bevegelse er avgjørende for å redusere utgiftene i samfunnet. Derfor vil Birkenes kommune tjene på å tilrettelegge for alle.

Slik det nå har blitt vedtatt plasseringen av dagsturhytta på et utilgjengelig sted for de fleste, velger jeg å kalle denne hytta for Maktens Tinde.

Jeg har i mange år vært medlem i et politisk parti. Men det er ingen selvfølge at jeg vil stemme på et parti som går mot mine ønsker.

Ved kommunevalget høsten 2023 vil jeg med stor sannsynlighet levere en blank stemmeseddel for å markere standpunkt. Det oppfordrer jeg også andre til å gjøre.

 

Dagny A. Helberg

______________

Leserinnlegg