Lørdag er det basar i prestegårdshagen på Birkenes

Birkenes menighet har i mange år hatt en vennskapsmenighet i Baldone i Latvia. Utgangspunktet var at noen ungdommer derfra gikk på Folkehøgskolen her og holdt kontakten med noen ansatte etterpå.

Kirka deres i Baldone blei under kommunisttida brukt som fabrikklokale, så det var bare tak og vegger som sto igjen da de kunne overta kirkerommet på 90-tallet. Møysommelig har de så bygd opp igjen og fått et vakkert kirkerom hvor de kan samles til gudstjeneste. Birkenes menighet har sendt litt penger hvert år, for å støtte opp om arbeidet.

(Foto: Privat)

I april 2019 var en stor gruppe fra Birkenes på besøk i Baldone. Vi var med på gudstjenesten deres og hadde en fin dag sammen.

Erling Rugsland har holdt kontakten og besøkte dem nå i vår. Da skjedde det at det oppsto brann i kirka under gudstjenesten og noe av taket blei ødelagt. Nå leier de et kommunalt lokale for å kunne samles. Det blir en stor utgift for dem å sette i stand kirka igjen. Som vennskapsmenighet vil vi gjerne være med å støtte. Hva skulle ellers et vennskap være, om vi ikke skulle bidra med en håndsrekning?

Hagebasar

Derfor vil vi holde en basar i hagen på prestegården lørdag 13. august om ettermiddagen. Vi får besøk av ei ung jente, Mara Bicevska, fra Baldone som ofte synger på gudstjenesten der. Nå skal hun studere i Kristiansand og ville gjerne bidra med sang for oss på hagebasaren på lørdag!

Ellers orienterer Erling litt om restaureringa av kirka, vi selger lodder til inntekt for Baldone og det blir gratis servering av kaffe, te, saft og noe å bite i.

De som kan, tar med stol og gjerne en gevinst til utlodninga.

Vi håper sjølsagt på en solrik lørdag i hagen, men skulle det bli regn, trekker vi inn i prestegården. Det viktigste er at vi får samla økonomisk støtte til å reparere taket på kirka i Baldone, ei gave fra venn til venn.

 

Gunvor Hofseth

____________

Brukerskapt