Leserinnlegg fra Birkenes SP om Dagsturhytta

(Arkivfoto: Trine Karlsen Holm)

Vi er glade for at det er stort engasjement rundt kommunens nye dagsturhytte på Herefoss og ser at mange gleder seg til å besøke denne. Samtidig ser vi i leserinnlegg i Birkenesavisa at enkelte setter spørsmålstegn ved plasseringen. I denne sammenheng mener vi det er viktig å få frem hvorfor hytta ble bygd på Herefoss. Bakgrunnen er at flertallet i kommunestyret ønsket ikke å bruke kommunale midler på å bygge dagsturhytte i Birkenes, uavhengig av plassering. En interessant faktaopplysning i denne sammenheng er at de eneste to politikerne som i formannskapet stemte for å bruke kommunale midler og legge hytta til Birkeland, var de to SP-representantene fra Vegusdal og Herefoss. De øvrige formannskapspolitikerne ønsket på det tidspunktet å takke nei til hytta av økonomiske årsaker.

Senterpartiet mente imidlertid at i stedet for å bare si konsekvent nei til hytta, så kunne vi undersøke om andre frivillige virksomheter ønsket å ta på seg kommunens økonomiske forpliktelser til bygging og drift av hytta for allmennheten, det vil si at hytta for kommunens del ble kostnadsfri, noe flertallet i kommunestyret var enige i. Videre prosess viste at kun Herefoss Idrettslag var interessert i å betale kommunens andel. Med dette som bakgrunn sto valget mellom å ha dagsturhytte på Herefoss, eller takke nei til hele hytta. Valget ble det første, heldigvis vil vi si når vi nå ser resultatet.

Vi vet at Herefoss IL har benyttet mye ressurser på hytta, både økonomisk, men ikke minst i form av dugnadsarbeid. En god dugnadsgjeng har brukt 200 arbeidstimer nå senhøstes i sol, pøsregn, snø og kulde for å tilrettelegge for hytta og fasilitetene rundt. Dette sammen med en velvillig grunneier og en flott plassering i nordenden av Herefossfjorden gjør at kommunens innbyggere, og ikke minst Herefossingene, får et flott tilbud å være stolte av. Vi håper kommunens innbygger vil sette pris på den dugnadsinnsatsen som er lagt ned i dette til fellesskapets beste.

Når det gjelder A og B – lag knyttet til kollektivtransport, så skulle vi gjerne hatt et bedre kollektivtilbud innad i kommunen, ikke minst i helg. Og som oftest er B – laget ikke de som er bosatt i sentrum av Birkeland, men i litt mer perifere strøk som Svalandsheia, Senumstad, Herefoss eller Engesland. Som eksempel kan nevnes ungdom som ikke har kollektivmulighet til det eneste kommunale fritidstilbudet. Men her er frivilligheten i kommunen til god hjelp. Mangelen på kollektivtransport til fritidstilbud for ungdom løses i stor grad av frivillighet og samarbeid. Her håper vi også at frivilligheten kan være til hjelp for at de som ikke kan kjøre selv til Herefoss kan få oppleve dagsturhytta. Og de dager en ikke kan komme seg til Herefoss så vil vi oppfordre til bruk av det flotte turnettet og de oppsatte gapahuker som allerede er etablert andre steder i kommunen, ikke minst rundt Birkeland sentrum.

Vi takker Herefoss IL for initiativet og innsatsen og gratulerer kommunens innbyggere med et nytt flott tilbud!

 

Kommunestyregruppa i Birkenes SP 

_____________

Leserinnlegg