Fra livets landevei – vakker country- og gospelkonsert i Herefoss kirke

LEGENDE. Steinar Albrigtsen er blant de største artistene i Norge de siste 40 årene.

Torsdag kveld var det en musikalsk «høydare» i Herefoss kirke med flere musikere, der ekteparet Monika Nordli og Steinar Albrigtsen var det største trekkplasteret. Flere gikk glipp av tidenes konsert i Herefoss, var det flere som kommenterte da den var over.

Med frolendingen Tore Konnestad som primus motor, holdt Country Gospel Nights en konsert som bygdefolket og andre sent vil glemme.

RUTINERTE. De fem musikerne Tore Konnestad, Gunnar Thommesen, Monika Nordli, Steinar Albrigtsen og Ernst Nicolaisen har til sammen nærmere 200 år med musikk bak seg.

Blues -og country artist Steinar Albrigtsen med kone og vokalist Monika Nordli, holdt en fantastisk konsert i Herefoss kirke. Dette sammen Gunnar Thommesen bedre kjent som G. Thomas, Tore Konnestad og gitarist Ernst Nicolaisen.

65-åringen fra Hammerfest, Steinar Albrigtsen, har vært en kjent og kjær musiker i Norge i over 40 år. Sammen med Monika Nordli, som er født i Treungen, er en sterk duo. Nordli sin stemmeprakt, sammen med Albrigtsens dypere stemme var vakkert å hvile ørene til. Sammen med resten av artistene ble det i sum kanskje årets høydepunkt i Guds hus på Herefoss.

G. THOMAS. Gunnar Thommesen leverer fortsatt sterkt etter snart et halvt århundre bak en gitar.

Thommesen sin sangstemme og traktering av gitaren var også en fryd, for både ører og øyne.

Torsdagen var innledningen til en firedagers konsertturne for musikerne, som etter Herefoss og frem til søndag skal spille i Frolands menighetssenter, Moland kirke i Fyresdal og Grimstad kirke.

Konsertens navn, «Fra livets landevei», var på en måte musikernes egne vitnesbyrd, formidlet gjennom sang, musikk og fortellinger. Det ble en nær opplevelse for de besøkende på konserten, der mange ganske sikkert kjente seg igjen.

HALV KIRKE. Tross kun rundt halv kirke på Herefoss, var publikum storfornøyde med konserten.

I musikk og film er det ofte en klisje med mye kjærlighet og sorg i tekst. Det var det på ingen måte i den vakre kirken ved Herefossfjorden, denne kvelden. Der og da i kirkerommet fikk man kjenne på det ekte, uten filter, fremført av dyktige og svært rutinerte musikere.

Mellom de 18 fremførte låtene var det småprat og historier fra artistene, som fikk frem både latteren og applausen fra de fremmøtte.

SANG FRA TREUNGEN. Monikas egen låt «Grandpa», om sin bestefar fra Treungen ble vakkert fremført.

Flere kjente coverlåter kom fra både instrumenter og sangstruper, vakkert fremført fra alterringen. Repertoaret besto også av egenkomponerte låter. Vi la spesielt godt merke til «Grandpa», med Nordli sin vakre stemme.

– Det var litt artig før konserten, da det kom noen bort til meg og fortalte at de kjente mine besteforeldre fra Treungen. Og nettopp sangen «Grandpa» er skrevet om min bestefar derfra, som var tømmerhugger, forteller Nordli oss etterpå.

«Dear Angels» fremført av Nordli var sammen med «People Get Ready» fremført av Albrigtsen var også et høydepunkt.

Det beste kom kanskje til slutt, da «Jesus in a Leather Jacket» og «Will The Circle be unbroken», ble fremført. To avslutningsnummer som sto til toppkarakter, med publikum syngende og klappende til. Det ble også tid til et ekstranummer, før de litt over 70 fornøyde tilhørere kunne dra hjem.

MUSIKER EKTEPARET: Monika Nordli og Steinar Albrigtsen her foran altertavla etter konserten, har vært gift siden 2013 – og trollbandt publikum.

– Veldig trivelig å spille her, og publikum var sterkt til stede, fortalte Albrigtsen til Birkenesavisa etter den 90 minutter lange konserten.

– Du vett jeg som er født i Hammerfest og vokst opp i Tromsdalen utenfor Tromsø, er godt vant med mindre bygder der de fleste kjenner hverandre.

– Det var der mye av vår musikalske reise gjennom mange år startet, forteller blues- og countryartisten.

– Dette var en svært hyggelig kveld, avsluttet Albrigtsen.

STRÅLENDE FORNØYD. Åse Toralfsdatter Røisland Rosåsen mente det var den beste konserten noen gang i Herefoss kirke.

Åse Toralfsdatter Røisland Rosåsen var en av de fremmøtte blant publikum, og var kjempefornøyd med den store musikkaftenen på Herefoss.

– Dette var virkelig storslått og vakkert. Kjente kjære sanger og flotte artister som kommer her til Herefoss og underholder oss. Dette må ha vært tidenes konsert i kirka vår.

– Bare så synd at det ikke var flere som fikk oppleve denne vakre musikalske kvelden, når slike artister kommer hit til bygda, sier Åse til oss.