Danseren fra Härjedalen i sommerjobb i Blomsterparken

Sigrid Kristina Brändström fra Mollestad har tatt seg fri fra dans og ballett, for å jobbe i Blomsterparken i Sommer. Til høsten drar hun til Oslo for å studere ved Bårdar Danseinstitutt.

Vi treffer 21-åringen i kassa i Blomsterparken der hun har sommerjobb for første gang. Men litt kjennskap har hun med både blomster og planter.

Hun bor med far og mor på Mollestad og to andre søsken. Hun kommer opprinnelig fra Härjedalen i Sverige, men kom til Birkenes som 4-åring.

– Nå i sommer skal jeg først og fremst betjene kundene i og rundt kassa, men skal selvsagt også jobbe ute i gartneriet og butikken når det behøves. Min bestefar drev gartneri, så litt bakgrunn har jeg fra dette, selv om jeg ikke påstår at jeg er født med grønne fingre, forteller Sigrid oss.

– Men du har spennende planer til høsten og har tatt en mer utradisjonell utdannelse enn de fleste, skjønner vi?

– Ja, jeg har studert dans frem til nå, og danset siden jeg var åtte år gammel, og elsker det. Jeg var med på kulturskolen, og der ble jeg forelsket i dansingen. Jeg har to år på folkehøgskole bak meg nå, etter at jeg gikk musikk, drama og dans på Dahlske videregående i Grimstad.

– Første året ved Follo folkehøgskole tok jeg danselinjen. Det andre året fikk jeg stipendiat ved skolen. Det vil si at jeg fikk skoleåret gratis, og jobbet tett opp mot lærere og medelever – og var et bindeledd på en måte.

– Hvordan legger du opp grunntreningen, fordi det kreves jo både god fysikk og styrke som danser?

– Det er sant, og jeg trener mye med yoga blant annet, i tillegg til pilates og en del styrketrening.

– Det er sjangeren jazz, moderne og klassisk ballett som ligger mitt hjerte nærmest. Og nå er jeg kommet inn på Bårdar Danseinstitutt i Oslo til høsten, et toårs-studie jeg gleder meg veldig til. Jeg måtte ta auditions via nett og sende inn filmer av meg selv i ulike danser, men det gikk jo veldig bra.

– Jeg ønsker jo å bli danser, men levetiden for det yrke varer jo ikke så lenge. Så jeg er enda noe usikker på valgene av yrke. Men det vil de to neste årene være med å avgjøre.

– Det som er litt kult og artig er at de beste danserne fra Bårdar, spesielt på andre året, blir plukket med på store show på TV, som for eksempel Stjernekamp på NRK. Det er selvsagt en liten gulrot der fremme, men nåløyet er veldig trangt. Noen får også jobb på Wallmans Salonger i Oslo, en kjent internasjonal restaurant som har store sceneshow.

Sigrid kommer fra en ordentlig kultur interessert familie, siden foreldrene Gunhild og Greger i mange år har hatt folkemusikk som hobby.

Men nå trives hun i sommerjobb, med hyggelige medarbeidere og kunder i Blomsterparken, mellom orkidéer, roser og mange flotte blomster og planter.