Dagsturhytte – «kort gangavstand fra Birkeland sentrum»

(Arkivfoto)

Birkenes kommune består av flere sentre: Birkeland, Engesland, Vegusdal, Herefoss pluss mange småsteder. Birkeland er ett av sentrene.

Vi som bor i Birkenes utenfor Birkeland, for eksempel Herefoss, har ikke gangavstand til lege, tannlege, kommunesenter, bank, bibliotek eller billige butikk–kjeder. Offentlig kommunikasjon er så og si fraværende, med unntak av skoleruta. Vi uten bil, må vente i timevis på Birkeland for å komme hjem når vi har vært hos lege eller tannlege.

Det har vi vendt oss til i løpet av de siste 60 åra. Før stoppa toget på Herefoss stasjon Tre ganger om dagen, der lillesandruta sto og venta. Nå kjører alle tog rett forbi, og ingen buss venter. To ganger i uka gikk grimstadruta. Hver morgen gikk arendalsruta over Øynaheia og tilbake på ettermiddagen. Vi hadde lege på Åsines kafe og bankfilial ved butikken 1 gang i uka. Det er det slutt på.

Likevel er vi ganske fornøyd med tilværelsen her i Herefoss. Vi bor i naturskjønnheten og bygda er trivelig. Og nå får vi dagsturhytte!! Det hadde vi ikke forventa, det er ikke så vanlig at utkanten blir tilgodesett. Hvis det er et bestemt parti som har gått i bresjen for å plassere dagsturhytta i Herefoss, vil jeg vurdere å stemme på det.

Dagny A. Helberg, hvis noen uten bil vil gå til dagsturhytta, så ta dem med, da vel. Legg ut en beskjed på Facebook. Det gjør vi. F.eks. «Skal noen til Birkeland i morgen formiddag?» Vi får som regel napp.

 

Aud Holm Seland

PS

Alle er hjertelig velkomne til Herefoss, og fint om noen blir værende. Vi har hus til salgs.

_______________

Leserinnlegg