To poeng = to for lite

GODT SKUDDBEIN. BIL-kaptein Hanne Helleland leverte en perlescoring i 1-1-kampen mot Gimletroll 2 i Birkenesparken mandag kveld.

To kamper etter hverandre mot tabelltoer Gimletroll 2 ga to poeng og 2-2 i målforskjell. Det skulle helst vært et par poeng mer i birkenesdamenes favør.

Etter fredagens 1-1-kamp på Prestheia-kunstgresset lå Birkenes godt an til å kapre andreplassen i damenes 3. divisjon. Etter mandagens 1-1-kamp i Birkenesparken er sølvsjansene svekka. Med seier hadde birkenesdamene langt på vei sikra seg seriesølvet. Nå ligger de likt på poeng, men Gimletroll har to kamper igjen, Birkenes kun én. Det betyr høyst sannsynlig at seriesølvet havner på Prestheia, selv om Gimletroll skal møte suverene Randesund/Amazon 2 i den ene av sine gjenstående kamper.

– Jeg har ingen tro på at Gimletroll taper to kamper på slutten, så det skal nok mye til for at vi tar sølvet nå. Vi måtte helst vunnet. Men det er ikke kjørt, sier BIL-trener Trond Endresen etter mandagens kamp i Birkenesparken.

Nesten identiske kamper

Den fulgte omtrent samme oppskrift som fredagens kamp på Prestheia, hvilket betyr at førsteomgangen var relativt jevnspilt, med et lite spillemessig overtak til Gimletroll, mens Birkenes skapte de største sjansene. I andre omgang tok Gimletroll over mer og mer av banespillet og pressa Birkenes bakover på banen. På Prestheia tok Birkenes ledelsen etter 12 minutter ved Christina Stray Imenes. I Birkenesparken sendte Hanne Helleland birkenesingene i ledelsen etter 18 minutter med en kanon i krysset. På Prestheia utligna Gimletroll etter 67 minutters spill. I Birkenesparken brukte de to minutter mer. Da var det Mia Olsen Leinan som kom alene igjennom og fikk skotuppen på ballen foran en utrusende BIL-keeper. Etter hvert som BIL-spillerne ble slitne av å jage fotrappe, pasningssikre Gimletroll-spillere ble det skumlere og skumlere foran BIL-målet, men manglende besluttsomhet hos Gimletroll-angriperne og en god Maria Lønnberg i birkenesburet hindra at det ble flere mål.

Mye feilpasninger

– Det er nok en av våre svakeste kamper i år. Vi har veldig mye feilpasninger, konstaterer BIL-treneren etter oppgjøret i Birkenesparken.

– Vi snakka om det før kampen, at vi måtte bli mye mer presise i pasningsspillet, men så skjer det samme som i forrige kamp. De er kvikkere enn oss i beina og har så mye mer av banespillet at vi bare blir løpende imellom. Men det er godt gjort at vi får med oss ett poeng her i dag. Vi fighter og står på selv om vi ligger under i banespillet, og det er positivt, oppsummerer Trond Endresen. Som altså ikke har gitt opp håpet om seriesølv helt. Men da må Lyngdal slås i Birkenesparken fredag kveld samtidig som Gimletroll 2 må tape for Randesund/Amazon 2 på Sukkevann påfølgende onsdag og få med seg maks ett poeng fra den utsatte kampen mot nestsistplasserte Lyngdal.

 

KAMPFAKTA mandag 18.10.

Birkenes – Gimletroll 2  1-1 (1-0)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (18) Hanne Helleland, 1-1 (69) Mia Olsen Leinan

BILs lag (1-3-5-2): M. Lønnberg – H.S. Aronsen, M. Mollestad, T. Strigen Reiersølmoen – M. Lofthus, A. Urdalen, A. Snøløs, H. Helleland, A. Håbesland – C. Stray Imenes, K. Væting. Innbyttere: H. Ohrvik, K. Lien, M. Mosfjell, M.L. Endresen.

Dommer: Christer Gumpen Eidsaa, Randesund IL

Tilskuere: Ca. 50