Flotte skiforhold på Toplandsheia

FANTASTISKE LØYPER. På Toplandsheia er det nå kommet en halv meter snø. Løypene ble kjørt opp i dag, tirsdag. (Foto: Hans Arne Topland)

16 kilometer med skiløyper er kjørt opp i helgen på Toplandsheia. Lørdag fikk Hans Arne Topland lagt en flott grunnsåle, på de rundt 10 centimeterne med snø som kom. Søndag fortsatte det å snø godt i indre deler av kommunen, og Topland kunne på nytt kjøre opp løypene. Totalt kom der rundt 40 centimeter med snø.

Den rutinerte løypemaskinskjøreren er innom redaksjonen mandag ettermiddag og forteller at det tirsdag også blir kjørt opp klassiske skispor, og ikke bare løypetrase for skøyting.

– Det er meldt noe mer snø og ikke minst noen kuldegrader, forteller han. Derfor er det ypperlig å få kjørt opp løypene tirsdag.

Natt til tirsdag kom det ytterligere 10 centimeter, med litt tyngre snø.

– Jeg regner med å ha meget gode forhold utover uka. Og slik som helgen ser ut til å bli, kan det bli skikkelig flotte løyper, sier Topland.

TOPP PREPARERTE LØYPER. Hans Arne Topland var ute med løypemaskinen og laget såle allerede lørdag. (Arkivfoto)

Søndag kjørte han rundt den 16 kilometer lange traseen to ganger, samt innom den korte løypa. Dermed satt herefossingen i maskinen gjennom godt 34 kilometer de 6,5 timene han var på heia.

Han kan også fortelle at det snart kommer en lavo ved Topland, rett inne i løypa. Det er Aas Laft og Bygg som skal sette opp lavoen, som blir på drøye 20 kvadratmeter. I området ved lavoen blir det også ski-leikeløyper og akebakke for barna, kan ildsjelen fortelle oss.

Løypa på Toplandsheia strekker seg opp til Øynastua, og distansen mellom de to parkeringsplassene er rundt 8 kilometer. Det er også kjørt opp en kort løype på Topland-siden på 2,5 kilometer. På Øyna-siden kommer det også en kortere løype, men her går løypa over et vann, og nå er selvsagt isforholdene ikke trygge. Den strekningen åpner så fort isen er trygg.