Feilrettinga tar tid

STRØMBRUDD: Fra feilretting på linja mellom Birkeland - Herefoss. Foto: Jon Anders Skau / Agder Energi

Fortsatt er rundt to tusen kunder uten strøm på Agder, og de mest omfattende skadene blir ikke reparert før tirsdag.

Klokka 14.45 var det ifølge Agder Energi 2.142 kunder uten strøm i Lillesand, Birkenes, Grimstad, Froland, Arendal, Åmli, Tvedestrand og Risør.

Kraftselskapet melder mandag ettermiddag at de største av skadene på strømnettet ikke lar seg reparere før tirsdag.

– Helikopterbefaringene i dag viser at det er store og svært omfattende skader på linjenettet flere steder. Feilrettingsarbeidet vil ta tid og noen av de største skadene vil nok ikke være ferdig reparert før tirsdag. Feilrettingen fortsetter utover kvelden og natt til tirsdag, men av hensyn til montørenes sikkerhet må feilrettingsarbeid i mørket begrenses, sier direktør for samfunnskontakt i Agder Energi, Unni Farestveit i en pressemelding.

Flere steder er det knekte master, linjer som er slitt over og linjer som ligger på bakken som følge av tung is- og snølast i kombinasjon med sterk vind i helga.

– Linjestrekkene Birkeland – Herefoss og Grimstad – Landvik har også flere, omfattende skader som det vil ta tid å reparere, sier hun.

Agder Energi advarer folk som oppdager strømledninger som ligger på bakken, eller strømledninger som henger lavt ned mot bakken på grunn av is- eller snølast om å berøre disse da det kan medføre livsfare.

– Ring feilmeldingen på telefon 07272 og meld fra om hvor dette er observert, sier Farestveit.