Et flygende leserbrev gjennom sykehjemsvinduet fra senior Sigfrid Håkedal

En av våre trofaste lesere, Sigfrid Håkedal (91), sendte oss forleden dag dette hyggelige leserbrevet gjennom vinduet på sykehjemmet.

«Så er jeg på sykehjemmet igjen. Det er noen år siden nå, men betjeningen er like grei fremdeles.

En forandring er det. Vi har fått store fine TV’er på rommene. Det hadde vi ikke før. Da måtte vi inn på TV-stua når vi skulle se på nyheter. Det hadde vel ikke vært så lurt nå i koronatida. Aviser og TV er viktig for oss.

Da må jeg tenke på mi gode venninne Helga Håbesland. Ho var fra Setesdal, og ho sa: Det var ei gammel «møykjedde» fra Setesdal. Ho var så gjerrig og hadde levd som ei rev hele sitt liv, for det var så gjevt å døy rik. Helgas kommentar var; «kyss meg bak». Jeg savner Helga, det var et greit menneske.

Det er et annet menneske jeg savner, og det er Geir Olav Tveit – hvem skulle tru at jeg skulle savne en PREST?

Jau, det var et stort tap da han flytta fra bygda. Men jeg kan jo forstå at han hadde lyst til å komme til heimtraktene. Geir Olav var eit godt menneske. Som jeg sa til han ei gang etter en begravelse av ein av de små i samfunnet – takk for at du er den du er. Du er lik imot fattig og rik.

Ja så savner jeg lensmann Henriksen. Det er ikke for mange av den typen som han var. Hvorfor måtte politiembetet legges ned på Birkeland? Jeg tror det hadde vært god bruk for politi på Birkeland fremdeles. Men alt skal forandres på. Det er ikke alltid det er til det beste. Men noen tror de vet best. Nå er det ikke godt nok å heite Fylkesrådmann, nei nå skal det hete Fylkesdirektør. Nå skal det ikke heite Rådmann, nei nå skal det heite Kommunedirektør. Blir dei noe bedre fordi om dei får en finere tittel?»

 

Sigfrid Håkedal

_____________

Leserbrev