Wainy Camilla Aamlid savner en skikkelig restaurant: – Det er en drøm jeg har hatt lenge!

WAINY CAMILLA AAMLID

Gift med Lasse Aamlid og har tvillingene Tyra og Frida 11 år, og Live 7 år

 

Når flytta du hit, og hvor i bygda bor du?

I 2007 bestemte vi oss for å kjøpe hus sammen, vi kikka både i Lillesand og på Birkeland, og kom tilfeldigvis over et prospekt i et nytt byggefelt på Birkeland og endte opp med å kjøpe en del av en tomannsbolig i Kleivstykket. Huset stod ferdig juni 2008 og her har vi etablert oss og vært siden

Hva jobber eller driver du med her?

Det ble nesten 20 år i hotell og restaurantbransjen med kokkfagbrev og resepsjonsfagbrev i sekken. Har nettopp byttet beite og jobber nå som kokk i Vippa Fus Barnehage på Nedenes, og stortrives med det!

Har du bodd flere steder før du flytta til Birkenes, og hva gjorde du eventuelt der?

Født i Lillesand, men bodde på Eydehavn fra jeg var 6-17 år. Jeg flytta til Lillesand da jeg tok 3 året på Møglestu og var russ der, og siden ble jeg i fødebyen frem til Lasse og meg etablerte oss på Birkeland.

Hvorfor flytta du hit?

Vi flytta til Birkeland fordi det rett og slett var billigere å kjøpe hus der, samtidig som det var fint å bo på hjemstedet til Lasse og nærme hans familie.

Hvordan synes du det har vært å bli kjent med innbyggerne her?

Vi hadde og har fremdeles mange felles venner på Birkeland, så å bli kjent med nye mennesker har ikke vært noe problem. I nabolaget vårt Kleivstykket har vi vært mange nyetablerte familier på rekke og rad, og det har skapt flere gode nabostunder og ikke minst vennskap for livet. En periode var vi fem hus med tvillinger, det var en spennende småbarnstid!

Er du med i noen lokale foreninger eller aktiviteter?

Vi er en aktiv familie, hvor Lasse har vært en «Birkenes 1924» patriot i fotballen i over 30 år, og jeg brenner for håndballen, både som spiller og trener. For jentene går det i fotball, håndball, Soul Children og dans, så vi har en fot innafor både BIL, blink kulturskole og frikirken.

Noe du setter spesielt pris på med den nye heimbygda Birkenes?

Setter veldig pris på flotte turområder og spennende topper. Oppdager også stadig nye badeplasser, elva byr på mange, Berse er en sikker vinner og det er spennende å utforske mindre tjern og «vann». Grasham Kulturbarnehave har jeg også et ekstra godt øye til etter som våre tre barn fikk ha hverdagen sin her før skolelivet – i flotte omgivelser med fantastiske voksne, hvor fokuset på kultur og museumsvirksomheten står i spiss. Og Tobias jorde – det har virkelig fått seg et løft, scenen er fantastisk, flotte lekeapparater og gøy med stiene. Det er et flott samlingspunkt for store og små begivenheter gjennom årshjulet. Jeg syns også Frikirka har blitt et blikkfang i sentrum, og er en veldig flott og viktig arena for mange. Så er vi heldige som har nisjebutikken Marikken og bakeriet.

Noe jeg savner eller skulle ønske at var annerledes her?

Ved store arrangementer på Tobias jorde savner jeg offentlige toaletter, i nærheten av Coop bygget. Jeg savner også en skikkelig restaurant. Et kulinarisk samlingssted. Hvor man kan spise god, gjerne lokal og nytenkende – men også tradisjonell mat – og også nyte et godt glass vin eller to. Et sted hvor man kan ta med familien når man vil droppe matlagingen hjemme, et sted venner kan treffes, hvor du kan invitere bestemor på lunch, hvor du kan ha et jobbmøte over en middag.

Har du annen familie her i området?

Jeg har kanskje noen fjerne slektninger her, og flere av vennene mine her anser jeg omtrent som familie. Men i hovedsak har jeg store deler av min fine svigerfamilie her på Birkeland. Og ikke minst «nabofamiliene» våre, de vi lager ekstra fine hverdager med.