Valstrandelevenes Polentur i august er avlyst – nå håper de å kunne dra neste vår

Wikimedia Commons

Det er fortsatt noe usikkert om det blir Polentur for neste års 10. klasseelever ved Valstrand skole. Planen var at over 150 unge og voksne skulle dra allerede nå i slutten av august, bare et par uker etter skoleferien.

Denne bestilte turen er for lengst avbestilt grunna fortsatt smitterisiko.

Leder i Polentur-komiteen, Aud Helen Flaa, sier til Birkenesavisa at de nå håper å få gjennomført en tur i april for de skuffa elevene. Denne turen er nå bestilt. Hun syns det er svært viktig at også dette årskullet får mulighet til å dra til konsentrasjonsleirene. På reiseplanen står blant anna Auschwitz, Birkenau, Sachsenhausen og Ravensbrück.

Også i vinter har elevenes dugnadsinnsats vært stor. Nå har de over 900.000 kroner i reisekassa.

Det er Aktive Fredsreiser i Risør som arrangerer Polenturene. – Jeg håper inderlig at den utsatte turen med Valstrand-elevene lar seg gjennomføres, sier daglig leder Helga Arntzen til Birkenesavisa. Hun skryter av det gode samarbeidet de har med nettopp Valstrand.

For tida er alle ansatte hos Aktive Fredsreiser permittert. Hvert år sender de 14.000 mennesker på 300 tematurer verden over. Den årlige omsetninga er 90 millioner kroner – nå har de 100 reiselederne deres ingenting å gjøre