Oppfordrer til hjemmeleir

PORTAL: Slik kan en ordentlig speiderleir se ut, men nå oppfordrer Birkenes-speiderne til å ha hjemmeleir i påska.

Bli med på hjemmeleir med speiderne.

Speiderne i Birkenes speidergruppe oppfordrer alle til å bruke påskeuka til overnatting i friluft. For den som ikke har mulighet til å sove ute, er det bare å rigge seg til med sovepose i stua. For tusenvis av speidere over hele landet er det ingen vanlig møteaktivitet for tida, men de er aktive likevel. Speidingen foregår på digitale møteplasser og gjennom speideraktivitet hjemme og med familien.

I påskeuka er det mange som kommer til å være hjemme, og i en pressemelding oppfordrer speiderne til hjemmeleir, også for dem som ikke er speidere.

– Det er en fin aktivitet som passer for alle. Bruk nærskogen, hagen eller balkongen, foreslår Jan Dalene fra Birkenes speidergruppe, og legger til:

– Onsdag 8. april er det superfullmåne, det betyr at fullmånen lyser enda sterkere enn ellers, så hvis himmelen er klar da, blir det så lyst at du nesten ikke trenger lykt.

Den som ikke kan, eller vil legge seg ut, kan ha leir i stua.

– Spisebordet kan bli ei fin “hytte” for små eventyrere. Det er gøy, det også, sier han.

Speiderne minner om at det er tørt og skogbrannfare en del steder, og at det er viktig å være forsiktig med åpen ild.

Leirmerke til alle

Speiderne liker å ta merker som de fester på speiderskjorta eller leirbålskappa. Hjemmeleirmerket er nettopp lansert, og alle som blir med på overnatting i sovepose, alene eller sammen med familien, i påskeferien, gjør seg fortjent til merket.

Ta kontakt med Birkenes speidergruppe jandalene69@gmail.com innen 15. april for å få merket gratis.

– Når vi ikke kan være sammen på grunn av smittevernreglene, kan vi dele leiropplevelsene på andre måter, sier Dalene, og slår fast:

– Ta gjerne bilder fra overnattingen og del med oss på Instagram med emneknaggene #birkenesspeider, #speiding og #hjemmeleir.