Karrierebeste av Kleveland

STADIG BEDRE: Katinka Dorothea Rayner-Battle Kleveland har heva seg både i sporet og på standplass denne sesongen. Under norgescuphelga i Oppdal leverte hun karrierebeste med en 7. plass på fellesstarten i eldste juniorklasse. FOTO: Atle Uldal, Birkenes IL skiskyting

Birkenes IL kan ha en ny kvinnelig storløper på gang i Katinka Kleveland.

Det var flere birkenesløpere som gjorde det godt da Oppdal IL arrangerte norgescup for både senior og junior med innlagt uttaksrenn til junior-VM.

Katinka Dorothea Rayner-Battle Kleveland leverte karrierebeste under norgescuphelga i Oppdal.

– Ja, det er det absolutt, sier Kleveland til Birkenesavisa.

Hun traff på fire av fem skudd på samtlige seks skyteserier i helga og gikk inn til en sterk 7. plass på fellesstarten og en 13. plass på sprinten i eldste juniorklasse (20-22 år).

– Det er jo veldig gøy å få resultater for jobben man gjør, å få ut potensialet sitt i konkurranser, sier hun til Birkenesavisa.

Endelig skadefri

Kristiansandsjenta, som konkurrerer for Birkenes IL, har slitt mye med skader tidligere. Det siste halvannet året har hun vært skadefri. Dermed har hun fått trent godt, noe som har gitt resultater denne sesongen, hvor hun har heva nivået sitt både på standplass og i sporet. Nå tør hun håpe på flere topplasseringer.

– Målet for sesongen er å hevde meg og komme til norgescupfinalen. Jeg håper på en topp fem-plassering eller kanskje en pallplass, men må ta ett steg av gangen, sier 20-åringen, som bor på Tonstad og tar en bachelor i folkehelsearbeid ved UiA ved siden av satsinga på skiskyting.

God fellesstart av Aas

Thor Arild Aas, som også konkurrerer i eldste juniorklasse, gikk en god fellesstart og kunne innkassere en 14. plass etter å ha truffet på 17 av 20 skudd. På sprinten skjøt vegdølen to bom på liggende og fullt hus på stående. Det holdt til en 22. plass i den knallharde årsklassen.

Kusine Siri Aas skjøt litt for mange bomskudd til å hevde seg i toppen på fellesstarten. Med treff på 11 av 20 skudd ble det en 27. plass i eldste juniorklasse. På sprinten gikk det bedre med engeslandsjenta som skjøt fullt hus på liggende og bomma to ganger på stående skyting og gikk inn til en 16. plass.

Kjempa om pallplass

Espen Uldal slo til med 5. plass på seniorenes fellesstart etter å ha skutt to fulle hus og bomma på ett skudd på hver av de to siste skytingene. Med dét slo han klubbkamerat og landslagsløper Lars Helge Birkeland.

– Jeg hang med fra start, fikk ti på ligg og var med i kampen hele tida, men kasta vekk muligheten til pallplass da jeg bomma på siste skuddet på siste skyting, forteller Uldal til Birkenesavisa.

Lørdag kveld ble han matforgifta og fikk ikke spist før han stilte til start på sprinten søndag ettermiddag. Han klarte likevel å karre seg inn til en 21. plass etter å ha skutt fullt hus på første skyting og bomma to ganger på siste.

Ustabil skyting

Lars Aasheim Svaland er fortsatt litt for ustabil på standplass til å klare sesongmålet om en plass blant de ti beste. Lørdag traff han på 14 av 20 skudd og tok en 23. plass på fellesstarten. På sprinten dagen etter åpna han bra med fullt hus på liggende, men med tre bom på stående ble det en ny 23. plass på svalenderen.

Det begynner å bli lenge siden Birkenes IL var representert i damenes seniorklasse i norgescupen. I Oppdal gjorde Fanny Horn Birkeland en «gjesteopptreden» med en 12. plass på fellesstarten etter å ha skutt fullt hus på første skyting og bomma henholdsvis to, to og tre ganger på de tre siste. Farta i sporet var det imidlertid ingenting å si på.

Uheldige på standplass

Liv Marte Aas traff på seks av ti skudd på sprinten. Det holdt til en 27. plass i 19-årsklassen. På fellesstarten ble det en 25. plass på jenta fra Engesland etter null, tre, fem og fire bom på skytinga.

Andreas Aas og Herman Emil von der Ohe hadde heller ikke skytehellet med seg i vindkulene på Oppdal skistadion og måtte finne seg i å lete lenger nede på resultatlistene for å finne navnene sine. Aas gikk inn til 44. plass på sprinten og 26. plass på fellesstarten, von der Ohe til 56. plass på sprinten og 42. plass på fellesstarten i 17-årsklassen.