Innbyggere med innspill til økt lokal trafikksikkerhet. Anne Grethe Nyhaven Harring: – Jeg er livredd hver dag

Knytta til Trafikksikkerhetsplanen 2019-2022 har nå flere bekymra innbyggere sendt innspill til kommunen. Anne Grethe Nyhaven Harring mener det bør gjøres noe drastisk med Tolleneskrysset.

– Dette krysset har i dag et altfor langt, humpete og uoversiktlig fotgjengerfelt som strekker seg på skrå over vegbanen. Her ferdes myke trafikanter både sommer som vinter, mens stor trafikk av ansatte og tungtransport til og fra industriområdet kommer fra 60-sona på riksvei 41. Attpåtil fungerer krysset som busstopp(!), skriver hun i et brev til Birkenes kommune.

Småbarnsmora går med en redsel, når forholda er sånn som nå. – Jeg har barn som faller utenom skoleskyss på grunn av nye avstandsmål. Jeg er livredd hver dag jeg ikke kan kjøre de til og fra skolen. Krysset i Fritun (ved banken) er også et farlig kryss for de minste og mykeste trafikantene, spesielt i morgenrushet. I tillegg til dette vil jeg si at unge voksne og deres foreldre bør kurses i trafikkvett. Det er altfor mye dumdristig kjøring på blodtrimma mopeder her i bygda. Det går helst godt, men du så ille den gang du på moped og motorsykkel treffer en bil, et tre eller noe annet hardt i for høy hastighet, skriver Anne Grethe Nyhaven Harring.

Odd Ragnar Helleland, som bor på Håbbeslandsveien, har sendt kommunen følgende innspill. – Et ønske er gang og sykkelsti nord for Strøget retning Herefoss, samt utbedring av Håbbesland kleiver slik at det også blir gang og sykkelsti her. Det er overraskende mye trafikk denne veien, og ikke greit og trygt for barn som skal sykle til og fra Birkeland.

Irun Hartvigsen i Skaftåsen mener det er svært viktig at det kommer gangoverfelt i Natveitåsen. – Det er ingen her, og for lite tilrettelagt, skriver hun i sitt innspill. – Det er veldig mange som kjører fort. Her går det små skolebarn, og barnehagebarn, som ikke ser farer. Det er også mye mopedkjøring på Lina. Dette er ubehagelig for mange, og er ingen sikker vei for barn. Dette SKAL være en sikker og trygg skolevei, noe det ikke er. Det kom opp humpler altfor sent. Vi skulle gjerne hatt flere i Natveitåsen, Skåftåsen og på Limoen.

Håvard Glad Andreassen i Kleivstykket har et innspill knytta til fartsgrense nordover fra Jordbruna. – Jeg mener det burde være 60-sone helt fra Tveide Næringspark og helt inn til der 60-sonen starter i dag på veien fra Lillesand. Veien er uoversiktlig og det er flere påkjøringer til veien med kort sikt. I tillegg er det nærhet til gangfelt med mange turgåere.

Silje Bjørnarå Drangsholt mener trafikksikkerheten ikke er tilfredsstillende for skolebarna på Høygilt (Fv 41). Skolebussen stopper på motsatt side på morgenen, og barn må krysse veien. Her går det mye tungtransport, og det er dårlig sikt og 70-sone på stedet.