Fotballserien for de aldersbestemte klassene er i gang igjen – gøy og fantastisk!

KORONATAKK: Den fine tradisjonen med å stille opp på rekke og takke motstanderen for kampen videreføres også under koronarestriksjonene

Elias Gumpen Eikeland på Birkenes IL gutter 12-2 prøver å beskrive gleden over endelig å få lov til å spille fotballkamp igjen. Mandag serieåpna laget hans mot Lillesand IL 2 i Birkenesparken.

– Løpe, ha det gøy og score mål, svarer 11-åringen når vi spør hva som er det beste med å kunne spille seriekamp igjen. Etter full nedstenging av all fellesaktivitet i mars og april, kunne fotballspillerne så smått begynne å trene sammen igjen i mai. 1. juni åpna helsemyndighetene for kamplignende trening for aldersbestemte lag, mens det fra 1. august ble lov å spille kamper igjen.

Premieremandag

Mandag kveld lød de første dommerfløytesignalene og seiersropene i Birkenesparken. BILs gutter 12-2 og 12-1 var blant de første lagene som fikk slippe fotballgleden løs, mot henholdsvis Lillesand 2 og Grane Arendal 2. Det endte med 2-4 tap i det ene oppgjøret og 5-3-seier i det andre. Vår venn Elias inrømmer at det er litt ekstra surt å tape for erkefienden fra Lillesand, men det overskygger ikke gleden over å spille kamp igjen, spesielt ikke når de er fullt på høyde med motstanderen spillemessig og produserer et hav av målsjanser.

Fornøyde tross tap

– Det var like gøy, understreker ettmålscoreren etter å ha takka for kampen på koronavis, albue mot albue. Trener Trond Øyvind Gyberg og lagleder Øyvind Eikeland er også to store smil etter kampen.

– Vi er kjempefornøyde! Det er tross alt første nierkampen disse gutta spiller og mot et lag som er ett år eldre, påpeker Gyberg.

– Spiller vi sånn, så skal det bli moro på kampene framover, legger Eikeland til.

Neste sjanse til å se de offensive birkenesgutta i aksjon i Birkenesparken er mandag 31. august når Imås 2 kommer på besøk.