Amalie Snøløs skriver i denne ukas INNSPILL om det å være influencer – og om tida på Birkeland

 

Det er mange som lurer på hva jeg egentlig jobber med. Hvor kommer inntektene fra når man jobber som en influencer?

Det er forståelig at ikke alle forstår hva det innebærer. Som influencer jobber jeg med å lage kreativt innhold for forskjellige merkevarer. Blant annet jobber jeg med Zalando, FIFA, TV 2 og flere. Jeg får da betalt for å lage innhold til sosiale medier, som for eksempel Instagram, Snapchat og Twitch. Da tar jeg bilder og videoer for å promotere et enkelt produkt, et TV program eller egne produkter.

Jeg driver også med TV, da jobber jeg ofte som deltager, men også som programleder for diverse TV programmer. Nå er jeg med i et TV program som heter «Blipp vs Snøløs», dette er et gaming relatert program der vi konkurrer i ulike øvelser som er relatert til gaming. Så i min jobb er det meste bestemt av kundene som tar kontakt. Kanskje de trenger noen til et nytt TV konsept? Eller til å være modell for det nye klesmerket sitt.

Inntektene kommer fra diverse oppdrag i forskjellige kategorier. Men dette er ikke en 9-4 jobb. Denne jobben krever at du er på jobb omtrentlig alle dine våkne timer av døgnet. Det er alltid henvendelser, telefoner og kommentarer som må besvares når du ikke lager innhold. Mange tenker at en jobb som kreativ produsent er drømmejobben, men det krever tid og disiplin!

Nå vet jeg ikke om det er så mange som jobber med dette på Birkeland, men jeg håper det er flere som ønsker å tre inn i denne verdenen. Det er mange muligheter, opplevelser og spennende møter med forskjellige mennesker i en helt annen livssituasjon enn deg selv.

Nå for tiden jobber jeg med et klesmerket jeg har investert i, som heter chosen.no, fordi jeg har tro på bedrifter som blir etablert av sørlendinger, og jeg har også troen på unge grundere!

Jeg jobber som markedssjef for Chosen og daglig leder i firmaet mitt. For de av dere som ikke vet helt hvem jeg er, jeg er ei jente som er oppvokst på Birkeland. Jeg har spilt med 1924 på brystet fra jeg var ei lita jente, og begynte karrieren min som fotballspiller i Birkenes IL. I 2017 ble jeg med på Farmen, der jeg kapret meg en 3. plass. Ingen hytte og bil den gangen.

Jeg flyttet til Oslo for å jobbe med TV og sosiale medier, men nå kjenner jeg at jeg ønsker trekke sørover igjen. Og jeg gleder meg til å etter hvert å flytte sørover! Birkeland har vært et fantastisk sted å vokse opp, så jeg håper å få stasjonert meg i området rundt.

Det er mange muligheter i Oslo, men til og med som influencer savner jeg den herlige dialekta og stå-på motet som bor i oss alle på Sørlandet. Gleder meg til å dele mere med dere i de neste ukene som kommer, og håper vi kan bli bedre kjent!