Alle tomler opp

FÅR SKILLE UT: Omtrent her på Tveide gir politikerne tillatelse til å skille ut ei boligtomt.

Får bygge bolighus på gårdseiendommen på Tveide.

Mens kommunedirektøren ber politikerne si nei, gir et enstemmig planutvalg Liv Breivold Tveite og Ernst Johan Tveide tillatelse til å skille ut ei tomt for boligformål på Tveide.

– Vi ønsker å gå dispensasjon, og forstår at det er flertall for dette i utvalget, sier Torbjørn Bjorvatn (KrF) under planutvalgets behandling av saken onsdag.

Han påpeker blant annet at en bolig nummer to på eiendommen anses for å være en forutsetning for jevn drift på gården. Når politikerne nå godtar fradeling av en parsell, blir denne skilt ut fra eiendommen og er fritt omsettelig.

– Kristelig Folkeparti har et godt forslag hvor det er lagt ned mye arbeid. Vi har sagt ja til 30 boliger i Natveitlia, og det bør være mulig å bygge en generasjonsbolig femti steinkast unna, sier Odd Gunnar Tveit (Frp), og utrykker kritikk over administrasjonens vurdering i saken:

– Jeg trodde administrasjonen hadde lært i disse sakene, men tydeligvis ikke.

Arild Windsland (H) mener det bare skulle mangle at ekteparet Tveite fikk tillatelse. Han mener området sentralt på Tveide egner seg godt for spredt boligbygging.