Velkommen i skiløypene

TOPLANDSHEIA: Olav Heimdal har sendt oss dette bildet fra Toplandsheia. Det rapporteres om glimrende skiføre fra alle deler av kommunen. FOTO: OLAV HEIMDAL

For de som er glad i skigåing: Endelig kom snøen!

Lysløypa på Birkeland ble kjørt opp i helga og i dag, mandag 28. januar. Mange, små og store, har gått runde på runde. De fleste eldre i klassisk stil, mens flere og flere unge benytter seg av skøyting. Uansett: Det er flott å se at våre anlegg blir benyttet og satt pris på.

Tveideløypa ble kjørt opp i kveld, mandag. Årets første kjøring tar flere timer. Både tre og fire runder før sjåføren er fornøyd. Og allerede søndag kveld, mens det føyket og snødde kom de første telefonene: Når kjører dere opp Tveideløypa? Noen liker å benytte de flate partiene på flere kilometer rundt på myrene, mens andre tar hele rundturen.

Så det trasige: VOKSNE MENNESKER GÅR I LØYPENE UTEN SKI! De går både i det klassiske sporet og i skøytetraseen. Det er så trist at dugnadsarbeid skal bli ødelagt på denne måten. Og det gjentar seg år etter år. Derfor er min henstilling: Gå gjerne uten ski, men IKKE I SKILØYPENE!

For info vedrørende når løypene er oppkjørt, gå inn på skisporet.no. Og stor takk til kjørerne: Kari, Leif Olaf og Simen Nyhaven. De fortjener blomster også.

Oddvar Glidje

Leder i Birkenes IL