Unge hærførere

ÅRETS SPILLERE: Edvard Wisløff-Ohrvik og Johanne Birkeland Sørlien med bevisene for at de er vinnere av Birkenesavisas spillerbørs 2019. Hanne Helleland med Årets spiller-statuetten for damer A.

Edvard Wisløff-Ohrvik (19), Johanne Birkeland Sørlien (17) og Hanne Helleland (18) er spydspisser i en ny generasjon seniorfotballspillere i Birkenes IL.

Under fotballgruppas sesongavslutningsbankett i Birkeland frikirke nylig ble de tre tenåringene kåra til årets spillere på sine respektive seniorlag.

– Det er en god følelse. Jeg føler jeg har hatt en god sesong, så å få en sånn bekreftelse på slutten av sesongen er jo gøy, sier Edvard Wisløff-Ohrvik, som like godt raska med seg fotballgruppas bestemannspris på både juniorlaget og A-laget.

I tillegg vant han Birkenesavisas spillerbørs for A-laget suverent.

– Det var mest stas, det var den jeg satsa på i år, innrømmer 19-åringen, som sanka totalt 15 poeng på børsen og ble utropt til Birkenes’ bestemann i tre kamper.

Nøkkelspiller

Som en hurtig, hardtarbeidende og teknisk god back med gode offensive kvaliteter har han vært en nøkkelspiller på både juniorlaget og A-laget denne sesongen.

– Det blir mange kamper, men det går ganske greit. Hvis det blir mer enn to kamper på ei uke passer jeg på å ikke trene noe ekstra, sier fotballtalentet.

Han har vurdert å satse på høyere nivå, men foreløpig trives han godt i Birkenes.

– Jeg synes det er bra miljø her, og den blandinga av seriøsitet og ha det gøy på fritida passer meg godt, understreker Edvard Wisløff-Ohrvik.

Historisk

Etter å ha plukka børspoeng i syv seriekamper og vært lagets beste spiller i fire av dem ble Johanne Birkeland Sørlien historisk ved å gå helt til topps på den aller første Birkenesavisas spillerbørs for damer A.

– Det var veldig, veldig gøy! Jeg var jo en del syk på slutten av sesongen, så jeg visste ikke hvordan jeg lå an i forhold til de andre, forteller 17-åringen.

Hun ble desto mer gledelig overraska da hun ble utropt til vinner under fotballbanketten i frikirka forrige fredag. Til tross for at hun bare spilte én kamp på høstsesongen vant hun spillerbørsen med klar margin.

Må lære av søstrene

Av trener Trond Endresen blir den høyreiste midtstopperen karakterisert som en ung og spennende spiller som kan nå så langt hun vil innen fotballen, bare hun blir litt råere i duellene.

– Jeg må nok lære litt av søstrene mine, Trine og Siri Anette (begge lagvenninner, journ. anm.), de går rett på, sier Johanne og ler.

Hun blir sammenligna med den tidligere Birkenes-spilleren Kamilla Aabel som nå spiller for Røa i Toppserien.

– Jeg synes det er veldig gøy at de ser en likhet mellom oss, for hun har jo nådd veldig langt, og det virker som hun har det veldig gøy med fotballen, sier 17-åringen.

Hun medgir at hun gjerne vil bli like god som den tidligere klubbvenninna, men er usikker på om hun er villig til å satse det som må til. Enn så lenge trives hun godt med å spille i 3. divisjon for Birkenes IL.

Måtte klype seg i armen

Også for midtbanespiller Hanne Helleland ble fotballbanketten en minneverdig kveld. Ikke bare tok hun tredjeplassen på Birkenesavisas spillerbørs, hun ble også kåra til årets spiller på damelaget av lagledelsen.

– Jeg måtte klype meg i armen. Det er altfor galt når det er så mange gode spillere på laget, men det er selvsagt veldig gøy, sier 18-åringen beskjedent.

Prisen fikk hun på bakgrunn av sine gode holdninger, men også for sportslig utvikling.

– Når en er litt selvkritisk etter kampene, så får du tilbakemelding på at du faktisk gjør ganske mye riktig, så er det gøy, sier Hanne Helleland, som knapt får fullrost det gode miljøet på damelaget.

– Hele laget er en eneste stor venninnegjeng og trenerne er helt topp, så en gleder seg til hver trening, sier 18-åringen.

Birkenesavisas spillerbørs 2019

Børstoppen 2019 – A-laget

  1. Edvard Wisløff Ohrvik, 15 poeng
  2. Kenneth Fossdal, 10 poeng
  3. Knut Arild Espegren, 8 poeng

Årets nykommer: Hysen Selmani

Toppskårer: Knut Arild Espegren, 7 seriemål

Børstoppen 2019 – Damer A

  1. Johanne Birkeland Sørlien, 18 poeng
  2. Trine Birkeland, 14 poeng
  3. Hanne Helleland, 14 poeng

Toppskårer: Christina Stray Imenes, 20 seriemål