Suverent best

Torsdagskantina: Natalie Vehusheia Stensland, Eline Eriksen, Mari Njåstad og Thea Mosfjell.

Valstrand ble den desidert beste skolen i Agder og tok med seg hele 7 av 13 priser på Elevbedriftsmessa.

Messa ble arrangert på UiA og ble en gedigen opptur. Messa er for elever som har startet sin egen lille bedrift som en del av skolens opplæring. I år var det 57 bedrifter fra Agder som deltok, 12 av dem var fra Valstrand.

Det var god stemning blant elever og lærere. Vi hadde med oss plakater, snekrede benker, krakker og skap, gressklipper og sykkel, kaker, boller og muffins. Elevene stilte ut sine bedrifter på anviste plasser også var det bare å vente på dommere og studenter som skulle evaluere bedriftene. Det var 4 priser som elevene kunne være med å konkurrere om. To av prisene var forhåndsjuriert. Den ene av disse var pris for beste læringsprosess.

Det var Torsdagskantina som vant 1.plass. Men sine nedturer og oppturer i både samarbeid og lønnsomhet har gruppen klart å finne løsninger som gjør at bedriften i dag går med overskudd og har godt samarbeid.

Den andre av de forhåndsjurierte prisene var bærekraftsprisen. Dette var en pris som skulle gå til en bedrift som hadde tatt hensyn til FNs bærekraftsmål i sin bedrift. Også her var det en bedrift fra Valstrand som fikk førsteprisen. Det var skrew4you. De reparerer gamle maskiner og selger dem. Juryens begrunnelse var blant annet det å reparere noe som ellers ville blitt kastet. Det er bedre enn gjenbruk! Valstrand vant også 3. prisen i denne kategorien.

Det var FJØØL som vant denne. De bruker rest materialer for å lage fjøler som er både mer miljøvennlig og mye penere enn plastikk fjøler som er svært vanlig blant folk. Når man skjærer i plastikk, får man bitte små plastikk biter på avveie og det tar mange hundre år for plastikk å brytes ned.

Prisene som ikke var forhåndsjuriert var Beste salgsteam og Beste markedsføringsmateriell. Nam nam ostesmørbrød fikk 2. plassen på begge disse prisene. De fikk mye skryt for markedsføringen og deres evne til å formidle om produktene sine. Denne gruppen har også bidratt til en hyggelig stemning i kantina og god mat til elevene hver tirsdag.

Borkis bakeri er en av tre bake-grupper på Valstrand i år og de hadde virkelig gjort seg flid med utstilling og kakebaking. De kom på 3. plass på Beste utstilling.

Andre bedrifter fra Valstrand som gjorde en utrolig god innsats denne dagen var: Sykkel mek, birkeland snekkere, snekkers, Bakers (som også vant en uttrekkspremie), Sweet bakery, belgiske vafler og Aktiviteter for 3-4 klasse.

Anne Charlotte Ruud

Sweet Bakery : Blanka Ingrid Chaves Haabesland, Celina Haugan Evjen, Celina Montero, Gonzalez, Veronika Igland, Emma Lundemoen Håkedal.

Bakers: Mathilde Aamlid Trondsen, Jenny Røsstad Flesjå og Tomine Sandsmark.

Nam Nam idustries: Stian Simonsen Ljosdal, Nøkkvi Ægir Rikhardson, Syver Brødholt.

Borkis Bakeri: Eivor Malen Mathisen, Ida Konstanse Eikrem, Hannah Amalie Hagen Bjelland og Elise Eikrem.

Skrew4you : Dommer og miljørådgiver i Kristiansand Kommune Elizabeth Rojas, David Seljås og Daniel Isak Rugsland. Vant førstepris i mest bærekraftige bedrift.

Birkeland miljøsnekkere: Tobias Mo Reiersen og Alexander Løvberg.

Birkeland Snekkers: Martin Hauge, Stian Raen, Teodor Moldal.