Ny Valstrand-rektor

REKTOR: Arnold Aas ved Valstrand skole. FOTO: PRIVAT.

Arnold Aas (50) fra Arendal tiltrer den nye jobben til skolestart i august.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben som rektor på Valestrand skole, forteller Arnold Aas.

Bred erfaring

Aas jobber nå som adjunkt ved Holviga barneskole samtidig som han tar en master i økonomi og ledelse (MBA). Han har lang bred erfaring innen skolesektoren, blant annet innen barne-, ungdomsskole og folkehøyskole.

– Jeg har en tanke om det første jeg skal gjøre når jeg starter, og det er å bli kjent med oppgavene gjennom de ansatte som jeg tenker at kan disse godt allerede. Jeg tror også mastergraden jeg fullfører nå vil være positiv med tanke på ledelse, sier han.

Aas bor i Arendal, men har røtter fra Vegårshei. Han har også søsken med gårder på Nelaug og Mjåvatten.

– Jeg er godt kjent med og setter pris på innlandskulturen, forteller han.

Verdsetter variasjon

Som person forteller den nyansatte rektoren at han er allsidig og glad i variasjon både innen kultur, steder og mennesker.

– Når det gjelder hobbyer så har jeg vokst opp med mye jakt og fiske. Sjø og sjøliv er også noe jeg verdsetter, og kitesurfing har med tiden blitt en spennende hobby. I tillegg har jeg to sønner som er aktive volleyballspillere, så der forsøker jeg å følge litt med, sier Aas.

Kvalifisert

Tjenestesjef for barnehage og skole Marianne Moen Knutsen ser fram til å få ny rektor på plass, og er fornøyd med valget.

– Han har bred erfaring og er kvalifisert til jobben. Han har også positiv og god kjennskap til barnesyn og måten man møter mennesker på, forteller hun.

I ansettelsesprosessen mottok Birkenes kommune seks søknader. Fire personer ble innkalt til intervju, og to trakk seg.

– Vi tror den nye rektoren vil være med å jobbe for en fortsatt god ungdomsskole på Birkeland sammen med de ansatte, avslutter hun.