Positivt ja-menneske

JULEGLEDE: – Kari Nyhaven fortjener virkelig en juleglede, sier Silje Bjørnarå Drangsholt (t.h.).

Kari Nyhaven er første mottaker av årets juleglede

– Da jeg så at dere etterlyste folk som burde få en juleglede, tenkte jeg med en gang på Kari, sier Silje Bjørnarå Drangsholt.

Kari Nyhaven leder mange av treningene på treningssenteret Pust og pes på Tollenes.

– Det hele var veldig spontant, og jeg tenkte med en gang jeg burde skrevet mye mer, sier Drangsholt til Birkenesavisa.

Skryter, heier og hjelper

Mange gode grunner fikk hun imidlertid med seg: «Jeg kjenner ei som fortjener en juleglede. Og jeg er sikker på at vi er et tosifret antall, om ikke tresifret antall som kan si seg enig i det. Hun må være en av Birkenes største motivatorer, og vi er mange som har gleden av, og drar nytten av alle de dugnadstimer hun legger ned for å hjelpe oss til å ta vare på helsen vår».

Nyhaven setter opp treningsprogrammer flere ganger i uken, til tider flere ganger om dagen.

«Hun pusher, skryter, hjelper og heier. Hadde det ikke vært for denne positive damen, som ser hver enkelt, og har troen på hver enkelt, så tror jeg mange av oss heller hadde valgt sofaen en søndags formiddag eller fredags kveld», skriver Drangsholt, og slår fast:

«Det finnes mange Kari, men bare en Kari Nyhaven. Alt dette gjør hun helt frivillig, og jeg synes at det hadde vært en fryd om hun kunne fått en slik oppmerksomhet. Hun er ikke den som stikker seg frem, så jeg vil gjerne stikke henne frem i Birkenesavisa, og jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke er alene om å ønske det»

Godt å bety noe

– Det er på en måte unødvendig, samtidig er det jo hyggelig å bli satt pris på. Men det er de veldig flinke til å fortelle på treningene også, sier Nyhaven, når hun mottar Julegleden.

Nyhaven har Bekhterev, en sykdom som gir betennelse i leddene i rygg og bekken. Jobben hennes for å hindre forverring av sykdommen er derfor trening og bevegelse.

– Jeg er ufør. Da føler jeg det veldig godt å kunne bidra med noe, og føle at en betyr noe likevel, sier hun.

Bra miljø

Nyhaven trener selv, eller leder treninger oftest hver dag, og noen dager flere økter.

– Det er et bra miljø med mye herlige folk. Det gir meg masse, og jeg håper jo jeg gir noe tilbake, sier hun.

Og det gjør hun virkelig, slår Drangsholt fast.

– Du er veldig viktig for oss. Jeg hører til dem som er litt aktive ute, men som i utgangspunktet ikke tenker trening. Men du bidrar sterkt til et utrolig bra miljø som gir mye glede. Du er positiv og inkluderende, og ser alle om de er der mye eller lite, sier hun.

Nå er det for innsatsen i treningsstudioet Nyhaven får julegleden. Men hennes innsats har gått langt utover dette i en årrekke. I mer enn 30 år har hun hatt verv og treneroppdrag i idrettslaget. Hun er også en ivrig løypekjører i lysløypa.