Revy for fullt hus

TERAPI: Kommunens nye terapiform, toleransevinduet, prøves ut på prøvekanin Kirsten Drangsholt av fagpersonene Kari M. Åmlid Eriksen og Lasse Flakk.

Politikk og menighetsliv i Birkelandsrevyen. Se bildene!

– Det er godt å kunne være til inspirasjon, og det var jo en snill karikering av meg. Jeg synes de er gode, og det er alltid trivelig når folk byr på seg selv, sier ordfører Gyro Heia (Sp) til Birkenesavisa.

Birkelandsrevyen har tradisjonelt gjort suksess med et skråblikk på både bygdas folkevalgte og de politiske prosessene. Årets revy er ikke noe unntak, og den relativt nyvalgte ordføreren får gleden av å bli parodiert i en av de første sketsjene.

Kjente skikkelser

Mens tilhengerne til Arild Windsland (H) og Anders Christiansen (Ap) sloss om hvem som vant valget, stiger den blonde møya ned fra Setedalen og gjør krav på det gjeve ordførerkjedet.

– I kveld var det gøy, og så får vi se hvordan det blir seinere år. Det er jo sånt man må regne med når man er ordfører, sier Heia.

Flere av bygdas kjente skikkelser blir portrettert på scenen. Politiker Trygve Endresen (H) fortviler over at Bjørnbruket ikke ble barnehage i syforening med Harald Bank og Oddvar Glidje. Torbjørn Bjorvatn (KrF) på sin side bør se opp for regnbueflagg i hagen.

Den røde tråden

Når publikum går til pause halvveis, skjer det etter parodien på vinterens store slager «Raske briller». Mens det i originalen konsumeres Jägermeister og festes i skiløypene, drikkes det Herbalife og løpes Espe rundt i den lokale versjonen.

Både før og etter hvilen er det i enkelte stykker en rød tråd synlig. Den spiller på revyens tittel «I jøssu navn». Spesielt frikirka blir omtalt i det brede og lange, og både kollekt og oppussing av bygdas gamle motell blir tema.

Birkelandsrevyen spilles også lørdag klokka 18.00 og søndag klokka 16.00.

SISTE MÅLTID: Det siste måltid blir komplisert for Jesus i Lasse Flakks skikkelse, når han må ta hensyn til askens allergier og sykdommer.

TOPPEN: En skikkelse som lignet ordfører Gyro Heia (Sp) dukka opp på scenen fredag. Den sto Henriette Hefjord bak.

SYFORENING: Alfred Kylland, Frode Sivertsen og Kirsten Drangsholt går inn i rolla som Harald Bank, Trygve Endresen og Oddvar Glidje i syforening på Bjørnbruket.

FLOMMEN: Kari M. Åmlid Eriksen er bekymret for den stigende vannstanden under bibelsyndeflommen.

FRIKIRKA: Sandra Wilhelmine De Smedt synger om frikirka.

LILLESAND: Kjøreturen til Lillesand byr på overraskelser for Kirsten Drangsholt.

RASKE BRILLER: Emilie Rayner-Battle Sivertsen med raske briller.

PASTOR: Frode Sivertsen i rolla som pastor med vilje til å få inn kollekt.

FULLT: Alle billettene til premiereoppsetninga var utsolgt, og det var mer enn fullt i Blackboxen.