Lattergarantien holdt

DANS: Det er ikke enkelt å holde seg alvorlig på scenen sammen med en dansende Kristen Ravnåsen i tettsittende body og tights. Marit Sandåker Løland (t.v.) og Therese Aamlid Bjelland gjør så godt de kan, mens Kristen finner på det ene sprellet etter det andre.

DANS: Det er ikke enkelt å holde seg alvorlig på scenen sammen med en dansende Kristen Ravnåsen i tettsittende body og tights. Marit Sandåker Løland (t.v.) og Therese Aamlid Bjelland gjør så godt de kan, mens Kristen finner på det ene sprellet etter det andre.

KULTUR. På forhånd gikk revysjef Aslaug Moldal ut og garanterte latter. Etter tre fulle hus, trampeklapp og lattertårer kan vi konstatere at hun holdt ord.
SE BILDEGALLERI ETTER ARTIKKELEN!

– Vi er veldig godt fornøyd! Vi har aldri fått sånn respons før, det var så gøy! Da får en lyst til å trå til litt ekstra, sier revysjefen etter teppefall for tredje og siste omgang av ”Tatt av vinden”. Som tittelen antyder, handlet mye om de grundig medieomtalte vindmølleplanene til et visst svensk datterselskap av en tysk kraftgigant i Birkelandsrevyens femte oppsetning. Selv om revysjefen hevdet at det ikke var noen rød tråd denne gangen, klarte de å blande inn vindmøller og vindkraft i flere numre. Her fikk både ordførere, tilhengere og motstandere av vindmølleplanene så hattene passet.
– Det må vel være greit, det, syntes Motvind-general Wiggo Svendsen som satt på andre rad og lo godt.
– Det er verre med ordføreren, humret han.

Ordførerne fikk sitt

For nettopp ordfører Arild Windsland og Høyre-kollega Arne Thomassen i Lillesand måtte tåle både to og tre verbale lyskespark. Ett av de absolutte høydepunktene var etter vår mening nidvisa der Kristian ”Tittan” Flaa alias Windsland spurte ut Alfred Kylland alias gammelordfører Harald Vestøl om hvordan han klarte å holde både økonomien og populariteten ved like i gamle dager. Mellom versene var ”Harald” borte og putta noen kroner oppi koppen til ”Arild”, for til slutt å stappe noen sedler i lomma hans og by ham på en trøsteis!
Kirsten Granåsen Drangsholts anatomitime med Martha Halberg som statist skapte hysteriske latteranfall i salen. Det samme gjorde Kristen Ravnåsen nesten uansett hva han foretok seg; som en av Birkenes ILs to OL-klare kjelkekjørere, som lett innpåsliten sydenturist eller som danser i kroppsnære tekstiler. Alfred Kylland som poet var også herlig absurd.

Friske nykommere

Vi kunne fortsatt oppramsinga, men nøyer oss med å legge til at nykommerne i revygjengen, Therese Aamlid Bjelland og Marit Sandåker Løland, var et friskt pust som brakte med seg håp om nye sprelske påfunn på den lokale revyscenen. Publikummer Ellen Tveito var enig.
– Fint at det kommer inn noen nye, sa hun, men la til at hun syntes de gamle traverne var helt ubetalelige.
– Da de spurte om vi ville bli med, sa de at revyen er en gjeng bygdeoriginaler, så da hadde vi passa inn, kvitterer debutantene. De syntes det var ”Himla moro!” og blir gjerne med igjen, om de får lov. Det får de garantert.

Jubileumsrevy

”Tatt av vinden” var Birkelandsrevyens femte oppsetning siden revygruppa ble etablert i 2004. Vanligvis setter de opp en revy annethvert år, nå vurderer den muntre revygjengen om de skal trå til igjen allerede neste år når revygruppa fyller ti år, eller om de skal drøye det til året etter, for da er det ti år siden første premiere. Vi spår fulle hus, uansett.