Nytt nettsted for elevombud

OMBUD: Erik Songe-Møller er mobbeombud i Aust-Agder.

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge.

I dag lanseres et nytt nasjonalt nettsted for elev-, lærling- og mobbeombudene i Norge.

Hver dag er det mange barn og ungdom som står opp og gruer seg til å gå i barnehage, skole eller opplæringsbedriften sin. Det nye nettstedet skal gjøre det enklere å finne ut hvem man kan kontakte for å få hjelp, forteller mobbeombud i Aust-Agder fylkeskommune, Erik Songe-Møller i en pressemelding.

Skal sikre læringsmiljøet

Mobbeombudene skal bidra til å sikre at barn og ungdom får et trygt og godt læringsmiljø. I tillegg har elever og lærlinger i videregående opplæring sine elev-, lærling og mobbeombud som kan hjelpe dem når de står fast i noe som er vanskelig å finne veien ut av.

– Alle skal ha et trygt og godt læringsmiljø i Norge. Hvis noen opplever at de ikke blir hørt eller trodd, så skal den nye nettsiden bidra til at de som trenger hjelp får den informasjon og oppfølging de har krav på, sier Songe-Møller.

Lavtelskertilbud

Ombudsordningen består av uavhengige ressurspersoner i hvert fylke. De har taushetsplikt, og er et lavterskeltilbud som skal hjelpe barn og ungdom i vanskelige situasjoner.

– I tillegg jobber vi med forebygging og bidrar gjerne med kurs og foredrag på ulike områder for å øke bevissthet og drive forebygging, sier Songe-Møller.

På de nye nasjonale nettsidene som nå lanseres gis enkel og god informasjon om hva ombudene kan gjøre og hvor du finner ditt ombud. Nettsidene finner du her:  http://elevombudene.no