Nytt innhold i frokostsal

Samarbeid: Knut Simen Kirkeholmen Thomassen (folkehelsekoordinator/rehabilitering, f.v.), Vemund Ruud (Birkeland frikirke), prosjektleder Tyra Rachel Torp-Bangsund (ressurssenteret), May Olaug Horverak (læringssenteret) og Margareth Rasmussen (flyktningtjenesten) foran lokalene (bak til venstre) hvor D Goe Selskap vil holde til. Sissel Markussen (dagsenteret) og Elin Mykland (psykisk helse og rus) er også med i arbeidsgruppa for prosjektet. Foto: Birkenes kommune

I løpet av høsten får Birkeland et nytt tilskudd til butikk- og kaféfloraen, når «D Goe Selskab» åpner dørene i sørenden av Birkeland frikirke.

Det melder Birkenes kommune på egne nettsider.

– Her blir det både bruktbutikk, kafé, systue og håndverkssal i det som tidligere var frokostsalen til Birkeland hotell, sier Tyra Rachel Torp-Bangsund.

Hun er prosjektleder for den kommunale nyskapningen, som skal driftes på frivillig basis av brukere av ulike kommunale tjenester, som psykisk helse og rus, flyktningtjenesten, læringssenteret og boveiledertjenesten.

Prosjektet, som har fått toårig støtte fra Fylkesmannen, vil i tillegg til prosjektlederen kunne lønne en erfaringskonsulent.

Grønn profil

– I kafeen satser vi på enkel servering, som næringsrike kaldretter, smoothies og milkshakes, sierr Torp-Bangsund.

I systua/håndverkssalen skal det produseres «grønne» varer for salg.

– Det er viktig for oss å ha ei grønn linje, så vi tenker bærekraftige produkter, som handlenett, såpe, shampoo og lignende. Vi vil bruke materialer av hamp og brennesle, det er veldig kraftig og sterkt stoff og veldig miljøvennlig, sier prosjektlederen.

Tar imot brukte ting

I bruktbutikken tar de sikte på å selge det meste de måtte få inn av brukte ting fra birkenesingenes garasjer, loft og kjellere.

Prosjektederen oppfordrer derfor bygdefolket til å begynne å samle ting de kan donere til butikken.

– Vi tar gjerne imot både klær, leker, sko, kopper og kar, i grunnen alt, unntatt store møbler og hvitevarer, sier Torp-Bangsund.

Utlån av sportsutstyr

I tillegg til butikk, kafe og systue ønsker D Goe Selskab å kunne tilby utlån av sportsutstyr til barn og voksne, etter modell fra andre kommuner.

«Det å kunne ha tilgang på sportsutstyr legger til rette for inkludering ved ulike arrangementer som ski- og sykkeldager på skole, og andre tilsvarende arrangementer. Ved å kunne tilby gratis utlån av utstyr med god kvalitet, vil flere barn og voksne kunne delta i aktiviteter med fellesskapet i nærmiljøet. Vi ønsker derfor å kunne ha en slik tjeneste i tillegg i lokalene våre», skriver Torp-Bangsund i søknaden om prosjektmidler fra Fylkesmannen.