Mye snø i vente

SNØ: Det skal falle store mengder snø til helga. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det kommer mindre nedbør enn først ventet, men fortsatt vil deler av Sør-Norge få mye snø i helgen. Med godvær søndag ligger det til rette for fine skiturer.

Et lavtrykksområde kommer inn fra Island mot Sør-Norge fredag, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet til NTB.

– Da kommer det en litt større nedbørsfront. Det blir snø, men noen steder sludd og kanskje til og med regn langs kysten, sier han.

Skille i Møre og Romsdal

Dette vil gjelde hele Sør-Norge med unntak av Møre og Romsdal og Trøndelag, ifølge meteorologen. Utover ettermiddagen brer fronten seg østover, først i fjellet og i Agder.

– Så kommer fronten videre østover. Det åpner litt opp når den når Oslofjorden og Mjøsa, forteller meteorologen.

Det betyr at Østfold, Hedmark og andre områder øst for en tenkt linje fra Oslofjorden og nordover får ganske lite nedbør fra denne fronten.

– Vest for den linjen blir det nedbør fra fredag og ut hele lørdagen, sier meteorolog Livik, som understreker at prognosene er noe usikre.

20 centimeter snø

Slik det ser ut nå, kommer de største mengdene med snø vest på Sørlandet. Og da snakker vi om mellom 15 og 20 centimeter.

Søndag vil lavtrykksområdet trolig ha trukket seg østover, og en østlig vindretning gir lettere vær i hele Sør-Norge. Kombinert med snøen fra lørdag mange steder betyr det fine turforhold.

– Det er mange som kan få fine skiløyper, sier den vakthavende meteorologen.

Temperaturmessig blir det et par plussgrader langs kysten av Vestlandet, mens øvrige deler av området får null grader eller lavere. Ordentlig kaldt blir det imidlertid ikke i denne perioden.