Matdyrking og kunst

FOTO: Sidsel Jørgensen

Barbro Raen Thomasen ute med ny bok.

Bokanmeldelse: Som liljene på marken – om å leve enklere (Avenir forlag, 2011), Jord og himmel om du vil (Vårt land forlag, 2019)

Kunstneren og forfatteren, Barbro Raen Thomassen, har kommet med ei ny bok som heter: «Jord og himmel om du vil». Dette er bok nummer to som handler om visuell kunst, å dyrke sin egen mat og leve i nær kontakt med jord og himmel.

Den første boka kom i 2011 og bærer tittelen: «Som liljene på marken – om å leve enklere». I begge bøkene deler Raen Thomassen raust av sine erfaringer omkring økologisk selvdyrking med alt fra frøtyper til gjødsling, høsting, lagring og bruk.

Bøkene har mange flotte bilder og illustrasjoner, og er krydra med betraktninger og små fortellinger fra både hagebruket og kunstnerlivet sammen med sin mann, musikeren Tore Thomassen.

Paret bor på Røynåsheia i Birkenes kommune der de utøver sin kunst og dyrker sin egen mat. Dette er stillferdige «pageturnere» som er både inspirerende og tankevekkende. Litt annerledes litteratur for alle med interesse for å dyrke sin egen mat og for kunst som utfordrer.

Forfatteren er samfunnsengasjert, miljøbevisst og legger ikke skjul på sin kristne tro. Den nyeste boka, som følger årets 12 måneder, har med et vers fra Forkynneren i begynnelsen av hvert kapittel; slående og kloke ord.

Bokformatet er noe mindre enn A3 og er på 317 sider med et tiltalende bokomslag, tekstilrygg og miljøsertifisert papir.

Inger Birkeland Slågedal