Bokutgivelse jubileets høydepunkt

BOK: Jubileumsbokforfattere Olav Kristian Dovland og Jens Vellene forsikrer at det ligger mye arbeid bak «Vegusdal kirke – 150 år».

Vegusdal kirke har stått stødig i 150 år, og det feires med bok.

Til et jubileum av denne størrelse er det naturlig med festskrift, og boka «Vegusdal kirke – 150 år» ble behørig presentert. Det var også bankens gave til menigheten, så alle inntekter av salget går rett i menighetskassa.

– Men det har vært et veldig arbeid.  Det er nok den minste boka jeg har vært med å skrive, men den mest brysomme. sier Olav Kristian Dovland.

– Er det dagligdags å skrive historiebøker?

– Jeg kan vel ikke akkurat si det, for til daglig er jeg professor i matematikk ved universitetet i Agder og sysler med lærebøker for skoleverket og lærerutdanningen.  Men lokalhistorie interesserer meg, og da var dette interessant, sier Dovland.

Jens Vellene har også vært i redaksjonen, og sammen har de fått til et riktig så interessant skrift.

– Det har jo vært skrevet om kirka tidligere, så mye av utfordringen har vært å finne ukjente historier. Problemet har vært at det er lite skriftlig materiale fra 1860-åra. Det hadde vært mye enklere om kirka hadde vært bygd i 1880, for på den tida begynte folk å skrive ned forskjellige ting, sier Jens Vellene til Birkenesavisa.