Intens nedbør i vente

REGN: Det er ventet intens nedbør i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene i helgen. Det kan komme mellom 100 og 120 mm nedbør. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det blir mildt og vått i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene i helgen. Lokalt skal det bøtte ned mellom 100 og 120 mm nedbør de neste dagene.

Regnet er ventet allerede fredag ettermiddag og kommer først til den sørligste delen av Rogaland. Da blir det intens nedbør som varer til tidlig lørdag morgen. Det neste døgnet er det ventet rundt 40–50 mm nedbør i fylket.

– Etter det får vi en liten pause i nedbøren, men så øker det på igjen fra lørdag ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal i Meteorologisk institutt.

Flomfare

Fra lørdag ettermiddag blir det en jevn, langvarig nedbør som varer til søndag kveld. Totalt vil det komme rundt 100–120 mm nedbør i helgen, som også vil merkes i Agder-fylkene og sør i Hordaland.

Det er ventet en forholdsvis mild værtype i området, og nedbøren vil komme som regn for de fleste. Regnet i seg selv kan føre til lokale flommer. Det er derfor sendt ut gult farevarsel om økt flomvare for Rogaland og Agder.

Skred

Det ventes samtidig noen skredhendelser som følge av det våre været. Det er sendt ut gult varsel om jord-, sørpe- og flomskredfare i Rogaland og Vest-Agder ifølge varslingstjenesten Varsom.no.

Du må opp til 500 meters høyde for å få nedbøren som snø. I fjellområdene i Sør-Norge har Meteorologisk institutt sendt ut utvidet farevarsel om vanskelige kjøreforhold.

– Vinden dreier søndag kveld. Da blir det kaldere i luften, men lite nedbør. Det kan komme noen sluddbyger langs kysten, sier Skjerdal.