Henta matpakke på Kiwi

PÅSKJØNNELSE: Bygdas brøytemannskaper, her representert ved Asgeir Imenes fikk en hyggelig overraskelse da han var innom Kiwi under fredagens brøytevakt. Kai Erik Lund på Kiwi Birkeland overrakte en hyggelig påskjønnelse som takk for god innsats med snømassene.

Brøytemannskapene på Birkeland kan få raske med seg en matpakke i snøværet.

– Jeg satt her i kassa i går og så ut på den hektiske aktiviteten til brøytemannskapene. Da slo det meg at jeg måtte gi dem en liten takk-for-strevet gave, sier butikksjef Kai Erik Lund hos Kiwi Birkeland.

Snøen laver ned, og brøytemannskapene i bygda jobber på spreng. Maskinene går i ett og brøytemannskapene har lange vakter uten pause eller matbit. Derfor tenkte butikksjefen han skulle gjøre noe hyggelig for vinterens slitere.

Som sagt så gjort. Denne fredagen akter han å gi en liten påskjønnelse til alle dem som står på time etter time med snømassene.

– De har ofte lange økter, og rekker aldri innom for å spise. Derfor gir jeg hver av dem en liten lunsjpakke som takk for den gode jobben de gjør for oss, sier Lund og oppfordrer alle brøytemannskapene til å ta en tur innom for en overraskelse.

Lund vil dele ut lunsjpakkene både fredag og lørdag. Pakkene inneholder blant annet litt frukt, noen rundstykker, pålegg og bakverk.

I det Birkenesavisa treffer mannen i grønt, er Asgeir Imenes innom og får en hyggelig overraskelse.

– Akkurat nå er det kaotisk, og vi rekker ikke rundt runden vår før alt er snødd ned igjen. Vi jobber stort sett i 12-timersvakter, og på denne traktoren er vi to som bytter på jobben, noe som gjør at maskinen sviver hele døgnet, sier Imenes, som setter stor pris på den lille overraskelsen.