Har fått avløsning

HEDER: Salve Eieland og Oddvar Glidje. Sistnevnte er nå æresmeldem av Birkenes idrettslag, og Eieland ny leder av hovedstyret.

Etter 11 år som leder har idrettslaget funnet arvtakeren til Oddvar Glidje.

– Jeg takker for tilliten. Dette er en avgjørelse som sitter langt inne. Seinest for noen timer siden hadde jeg en alvorlig samtale med kona om dette virkelig var noe vi ville, sier Salve Eieland.

Årsmøtet i Birkenes idrettslag valgte mandag kveld ham til ny leder av hovedstyret. Det betyr at Oddvar Glidje etter 11 år som leder i idrettslaget kan levere en gladmelding hjemme.

– Ja, jeg har også hatt en samtale med kona, og hun ga klar beskjed om at det nå er på tide å prioritere annerledes. Men jeg er fortsatt medlem, og kan fortsatt bidra, sier Glidje.

De to bruker kanskje lik skostørrelse, men Eieland er ikke i tvil om at det er en formidabel oppgave som venter den som tar ledervervet etter Glidje.

– En må ikke åpne for hardt i idretten, og jeg gjør det samme inn i dette vervet. Det blir en spennende utfordring, og når man ser den given og engasjementet som er ute i gruppene, så inspirerer det til at hovedlaget skal legge best mulig til rette for aktivitet, sier Eieland, og legger til:

– Det er et velfungerende og godt idrettslag jeg overtar, og mye av det er takket være Oddvars arbeide opp gjennom årene.

Glidje får på sin siste dag som leder klubbens gjeveste hedersbevis.

– Uten at Oddvar har vært involvert har hovedstyret vedtatt å utnevne ham til æresmedlem. Han får også to blomsterbuketter, og så får han selv velge om den største eller minste går til kona hjemme, sier Eieland.

Den avtroppende lederen har ifølge Eieland ikke bare brukt sin egen tid på idrettslaget, men klart å få andre til å fungere godt sammen i idrettslagets tjeneste.

– Med den diplomatiske væremåten har han fått fram det beste i folk, selv etter at man har vært uenige. Jeg har en utfordring der, for kona sier jeg ser sinna ut når jeg er engasjert. Men jeg er altså bare engasjert, sier Eieland.