Gjentar suksess

UNGDOM: 16. mai på Gamle Valstrand i fjor. FOTO: Daniel Haugebo

16. mai med ungdom og aktivitet.

I fjor var det nok en gang stort 16. mai-arrangement på Birkeland, da i regi av Joker fritidsklubb i samarbeid med Birkenes menighet, klatreklubben, speideren og Edru Livsstil. FAU stilte med voksne som hjalp til med å gjennomføre kvelden. Vi var veldig heldige med været, vi fikk en varm og solfylt sommerkveld, og hele arrangementet frem til og med premieutdeling ble gjennomført ute.

Også i år vil vi arrangere 16.mai-arrangement på kvelden, og det blir igjen mange gøye aktiviteter for ungdom fra og med 7.klasse utenfor Joker fritidsklubb. Dersom noen organisasjoner eller andre voksne i bygda ønsker å være med og bidra i årets arrangement, ta kontakt med Gøran Frigstad på telefon 41 23 19 40, vi er i planleggingsfase nå.

Noen minner fra i fjor

Starten av arrangementet ble noe hektisk og kaotisk, da ungdommene ramlet på. Allerede en halv time etter oppstart var vi tomme for vekslepenger i kiosken, og da vi skjønte at kanonballen vi skulle bruke til turnering manglet, ble pulsen hos oss arrangører noe høy. Men alt ordnet seg. Vi fant en ball, vekslepenger fikk vi tak i, og arrangementet ble en suksess.

Det kom rekordmange ungdom i fjor, vi antar rundt 120 til 130 stykk, ut fra deltakelse i aktiviteter og lodd som ble delt ut. 70 ungdom deltok i kanonballturnering, og det var høyt nivå i finalen. Det var og stor aktivitet i bruskasseklatringa, og tre ungdommer klarte å stable alle de 25 bruskassene som var i bruk. Det trengs nok flere kasser til neste år.

Muffinspynting var og veldig populært, og det var vanskelig å kåre hvem som hadde pyntet den fineste muffinsen. Det var og populært med sumodrakter, som var innleid, og mange fikk prøvd seg på sumokamp. Fjorårets høydepunkt var nok den oppblåsbare hinderløypa, hvor mange konkurrerte om å få beste tid. Kvelden ble avsluttet med Quiz og premieutdeling, og hovedpremien på loddtrekning var en flott bluetooth-høyttaler til en verdi av 1.300 kroner.

Mot slutten av kvelden var det også besøk av ordfører, som var så grei å hjelpe til med opprydning etter dette arrangementet for bygdas ungdom. Sammen med oss andre lå han på kne og rulla sammen hinderløype, sent på kvelden i mørket, så vi kan være stolte av å ha en ordfører med dugnadsånd!

Arrangementet ble støttet av Birkenes kommune og Birkenes menighet.

May Olaug Horverak og Gøran Frigstad