50.000 til videre satsing

Martin Uldal mottar Sparebanken Sørs idrettstipend fra banksjef Bjørg Jortveit og rådgiver Tor Martin Kristiansen.

Det er veldig gøy, og det hjelper masse, slår Martin Uldal fast om stipendet han nettopp har mottatt fra Sparebanken Sør.

Sammen med svømmer Ole Marius Rist Jensen fra Lillesand var skiskyttertalentet fra Birkeland hedersgjest under lunsjen hos Sparebanken Sør i Lillesand torsdag formiddag. Bakgrunnen var at de to idrettstalentene er valgt ut til å motta en sjekk på 50.000 kroner hver for sin innsats innen idretten.

Sparebanken Sør deler årlig ut 10 stipender til unge idrettstalenter i Agder og Telemark. Hvert stipend er på 50.000 kroner, og formålet er å hjelpe de unge idrettsutøverne til å nå sine mål.

Begrunnelsen for stipendet

Martin Uldal har holdt på med skiskyting siden 6-årsalderen. De siste årene har 18-åringen ligget i det øvre sjiktet i sin årsklasse. Dette er en av begrunnelsene for at han får stipendet. Noen av prestasjonene fra den siste sesongen ble trukket fram under overrekkelsen.

Skiskytteren kan se tilbake på sammenlagtseier i Norgescupen, NM-sølv på fellesstart, NM-bronse sprint, seier i Lysebotn opp under Blinkfestivalen og deltakelse i EYOF – Europeisk Vinter-OL for juniorer.

Gode holdninger

I tillegg til resultatene ble innsatsen og holdningen hans til det han driver med, nevnt.

«Dette grunnlaget kombinert med Martin sin fysikk og ydmyke holdning til den jobben som må legges ned for å fortsette utviklingen, mener vi gir ham gode forutsetninger til å kunne lykkes i en idrett hvor Norge de siste årene har fått frem utøvere i verdenstoppen også i juniorklassene», skriver banken i sin begrunnelse.

Høye mål

Martin Uldal, som går på NTG, Norges toppidrettsgymnas, på Lillehammer, har klare mål for sesongene som kommer. Ettersom han for en stund siden fikk skulderen ut av ledd, tror han ikke på noen gjentakelse av suksessen under fjorårets Blinkfestival.

Han sikter heller mot junior-VM som finner sted i Sveits i 2020. 18-åringen har satt seg som mål å ta gull i et internasjonalt mesterskap i løpet av karrieren. Stipendet fra Sparebanken Sør kan hjelpe ham et stykke på veien.

– Jeg skal nok spare det meste av pengene, men hvis jeg trenger noe nytt utstyr eller skal på treningssamling, så kan det nok hjelpe meg der, sier Martin Uldal til Birkenesavisa.

Martin Uldal (t.v.) sammen med Ole Marius Rist Jensen. Svømmeren fra Lillesand kan skilte med blant annet gull i junior-NM, bronse i senior-NM og sterke prestasjoner i nordisk juniormesterskap og EYOF.