Tror 2018 blir enda bedre

NOMINERT: Både Wayne Brogård og Kari Anne Knutsen kan stikke av med gjeve priser når Hestegallaen i Agder går av stabelen i begynnelsen av februar.

Kari Anne Knutsen og Wayne Brogård er begge nominert til gjeve priser.

– 2017 var et helt fantastisk år. Både jeg og kusk Eirik Høitomt hadde troa på at Wayne Brogård kunne slå El Viktor, men hesten vår ble nok litt arrogant de siste løpene, sier Kari Anne Knutsen.

Helt til det siste kjempet Wayne Brogård om å bli den mestvinnende travhesten i 2017. Når desember gikk mot slutten måtte travtrener Knutsen innse at El Viktor, som trenes av Øystein Tjomsland fra Søgne, hadde marginene på sin side.

Dermed ble Wayne Brogård «bare» den mestvinnende varmblodshesten i Norge i 2017. Nå er han nominert i kategorien årets eldre varmblodshest til Hestegallaen i Agder i februar. Knutsen er nominert til prisen årets travtrener.

– Det er veldig stas, for det er jo erfarne folk man konkurrerer mot. Det er hyggelig å bli nevnt i en slik sammenheng, men tittelen går til Øystein, sier hun til Birkenesavisa.

Løper til tirsdag

16. januar skal Wayne Brogård igjen i ilden, på Forus i Stavanger. En knapp måned har han fått hvile ut etter en sesong med 14. seire. Neste hest på lista har 11. seire. El Viktor stiller i kaldblodsklassen.

Pause er forresten noe Wayne Brogård ikke liker. Knutsen forteller at han blir gretten og tullete når han ikke får løpe, noe som tyder på et konkurranseinstinkt.

– Han er frisk og pigg, og vi skal i alle fall ta El Viktor i år. I fjor unngikk vi de hardeste Rikstoto-løpene, og i år vil vi også finne de fine og lange løpene, sier Knutsen.

Hun tror det kan bli tøft å tangere rekorden fra i fjor med 14. seire, men har tro på at Wayne Brogård kan bli en elitehest.

Unik hest

– Han har veldig god helse, og har minst tre eller fire år igjen på travbanen om han holder seg frisk. Han har ingen spesielle svakheter, og måten han vinner løpene på, viser at han er helt unik, sier hun.

I varmblodsklassen kan utenlandske hester stille, og Knutsen påpeker at det er hard konkurranse blant hestene. Selv er Wayne Brogård fra Danmark, mens konkurrentene kan være født i USA, Italia eller enda lengre borte. Inneværende år har Knutsen 24 hester i stallen på Åbål.

– Vi har fått inn en god del nye, og vi har faktisk måtte rydde litt plass. Det er flere av dem jeg har forventinger til dette året, sier Knutsen.

Hun nevner Hovs Frøya, Thai Voyager, Grace Yoga og Lustra Hera.

Skryter av miljøet

På spørsmål om hva som gjør at hun har suksess på travbanen, svarer hun slik:

– Jeg tror det har med trivsel å gjøre. Når det grunnleggende er på plass, tror jeg det er avgjørende at vi er en fin gjeng her på stallen. Vi er en glad jentegjeng, med godt humør.

Hun trekker fram stalljentene Ida-Helen Mellingen og Michelle Bratteland, i tillegg til de andre som bidrar på gården. Året 2018 tror travtreneren kan bli enda bedre enn 2017. Mens hestene hennes i 2016 starta 173 ganger uten å vinne løp, vant de 21 løp i fjor.

– Litt tilfeldigheter er det også, og noen ganger blir det stang ut. Jeg har holdt på i så mange år at jeg ikke mister nattesøvnen av et mindre godt år. Jeg har lojale hesteeiere, og ingen av dem har forsvunnet, sier Knutsen.