Nok en triumf

TRIUMF: Wayne Brogård og kusk Eirik Høitomt. ARKIVFOTO: Anders Kongsrud / Hesteguiden.com.

Med tolv seiere er nå Wayne Brogård den mestvinnende travhest i landet dette året.

– Dette er nok det letteste løpet han har vunnet, sier travtrener Kari Anne Knutsen fra Birkeland etter travløpet på Bergen travpark.

Torsdag kveld inntok seiersmaskinen Wayne Brogård tabelltoppen over mestvinnende travhester i Norge inneværende år. Varmblodsvallaken tangerte forrige uke Helle Spiks elleve triumfer så langt i år, men er altså etter torsdagens løp alene på topp med 12 seiere.

– Endelig er vi alene på topp! Som Petter Northug ville ha sagt det; barneskirenn. Ikke for å skryte, men hesten trekker jo ikke pusten etter løpet engang, sier Knutsen i en pressemelding.

Nesten rørt

Fredag er hun og oppasser Ida-Helen Mellingen ute og leier hestene for å myke opp musklene før en lang reise hjem til Sørlandet tar til. På spørsmål om hvor mye det ville betydd for den 47 år gamle travtreneren å få den mestvinnende hesten i Norge i 2017, spesielt etter en 2016-sesong uten én eneste seier på 173 starter, sliter Knutsen med følelsene.

– Jeg blir nesten rørt, du hører det jo på stemmen min. Vi er så nærme nå, vi leder med én seier og Wayne Brogård er ikke sliten, sier hun.

Neste oppgave er allerede meislet ut. En start på hjemmebanen Sørlandets Travpark søndag 8.oktober er spikret i kalenderen. Selv om Wayne Brogård i dette løpet vil bli stilt overfor konkurrenter som har tjent en del mer penger enn ham, er ikke dette noe som bekymrer treneren

– Jeg tror ikke det spiller noen rolle om han møter hester som kanskje har tjent over 200.000 kroner mer enn ham. De færreste ønsker å ha ham trykkende på utsiden. Nå skal han sjekkes opp av veterinær slik at vi vet at hesten er helt på topp før vi melder til neste løp, sier hun.

Skryter av lagarbeidet

Etter årets triumfer skryter Knutsen av både stalljenter, hesteeiere og kusker.

– Jeg trekker frem stalljenta mi, Ida-Helen, i alle sammenhenger og gjør det gjerne igjen – hun er uvurderlig for meg. Wayne Brogård har også noen fantastiske eiere, som begge reiste opp til Bergen for å følge hesten live, sier Knutsen, og fortsetter:

– De færreste trenere opplever et slikt engasjement fra sine hesteeiere.

Det var kusk Eirik Høitomt som førte Wayne Brogård i torsdagens løp i Bergen. Onsdag kveld var han på Solvalla i Stockholm og kjørte løp, torsdag ettermiddag kjørte han løp i Drammen før han satte seg på flyet til Bergen. Høitomt vant løp på alle tre banene.